Hospitalet inviterer til folkelig vidensfestival med teater og åbent hus

​Nordsjællands Hospital markerer den landsdækkende forskningsfestival Forskningens Døgn med teater om diabetes, foredrag om kroniske sygdomme i et historisk perspektiv og åbent hus i Klinisk Forskningsenhed. Arrangementerne finder sted 26.-28. april i Hillerød.

Igen i år er Nordsjællands Hospital en del af den årlige vidensfestival Forskningens Døgn, der løber af stablen landet over. I år er det overordnede emne kroniske sygdomme.

- Vi er en videns- og forskningstung virksomhed, som har en forpligtelse til at invitere folk indenfor og fortælle, hvordan vi hver dag forsker til gavn for patienter og pårørende. Derfor deltager vi selvfølgelig i Forskningens Døgn, siger Lise Tarnow, der er forskningschef på Nordsjællands Hospital

Hør historien, mød forskeren og se teaterstykket
- I år har vi valgt en meget bred tilgang til vores fortælling om forskningen og lægger blandt andet hus  til et lille teaterstykke, der er sætter fokus på, hvordan man som ung kan håndtere en kronisk sygdom som diabtetes, siger Lise Tarnow.

Foredrag om sygdom og sundhed gennem historien
Hvilke nye sygdomme fik vi, da vi holdt op med at være jægere og samlere? Kunne man få kræft i romertiden? Er man altid gået meget op i sin sundhed, eller er det en moderne opfindelse? Hvornår brugte man placebo første gang? Medicinhistoriker, cand. phil., ph.d. Lars Ole Andersen tager dig på en tour de force gennem historien og vores syn på sygdomme og sundhed.

Hvornår: Tirsdag den 26. april 2016 kl. 19.00 – 21.00
Auditoriet, Nordsjællands Hospital - Hillerød. Indgang 50 B ved Helsevej 2
Foredraget er gratis og tilmelding ikke nødvendig.

Åbent hus i Klinisk Forskningsenhed
Mange forskningsprojekter på hospitalet gennemføres i Klinisk Forskningsenhed, hvor der er  forskningsfaciliteter og uddannet forskningspersonale. Enheden åbner dørene og tilbyder blandt andet at du kan få testet din kondi, målt dit blodsukker og prøve en app der tjekker din fordøjelse, samt få mere viden om, hvad det vil sige at deltage som patient i et forskningsprojekt.

Hvornår: Onsdag den 27. april 2016 kl. 14.00 – 18.00

Klinisk Forskningsenhed, Nordsjællands Hospital, Hillerød. Indgang 51 A B ved Helsevej 2
Tilmelding er ikke nødvendig.

Teaterstykke om at få diagnosticeret en kronisk sygdom
Der går mange tanker igennem ens hoved, når man som ungt menneske helt uventet får stillet en diagnose på en kronisk sygdom, som man skal leve med resten af sit liv. Forestillingen sætter fokus på en ung piges følelser, når hun får konstateret diabetes.
Kom og se teaterstykket "Er jeg patienten" af skuespiller Maria Winther Nørgaard. Forestillingen er for både unge som ældre, patienter og pårørende.

Hvornår: Torsdag den 28. april 2016 kl. 19.00 – 20.00
Auditoriet, Nordsjællands Hospital, Hillerød. Indgang 50 B ved Helsevej 2

Billetter er gratis og kan bestilles på tlf. 48 29 48 71 eller e-mail: charlotte.christiansen.03@regionh.dk

For yderligere informationer:
Forskningsadministrator Charlotte Christiansen, 48 29 48 71