Hormonbehandling af knogleskørhed

​Den 9. oktober forsvarer læge Anne-Luise Thorsteinsson sin ph.d.-afhandling om hormonbehandling af knogleskørhed med fokus på komplians, omkostningseffektivtet og komplikationer.

Vent...

Læge Anne-Luise Thorsteinsson  forsvarer sin ph.d.-afhandling om hormonbehandling af knogleskørhed med fokus på komplians, omkostningseffektivtet og komplikationer. 

Knogleskørhed, osteoporose, er en folkesygdom, der medfører en betydeligt øget risiko for knoglebrud.  Osteoporotiske knoglebrud har store konsekvenser for patienten i form af en øget sygelighed og dødelighed og store samfundsmæssige omkostninger.  

Parathyreoideahormonbehandling er en knogleopbyggende behandling, der tilbydes patienter med de sværeste former for osteoporose. Behandlingen har været på markedet i Danmark siden 2003. 

Afhandlingen viser, at patienters komplians er god. Behandlingen reducerer frakturhyppigheden effektivt, men er meget dyrere end den hyppigst anvendte medicin (bisfosfonater). Den er desuden sikker ved langtidsopfølgningen, hvor der ikke fandtes en hyppigere forekomst af diverse kræftdiagnoser eller andre sygdomme. 

Afhandlingen har titlen: Parathyroid hormone treatment of osteoporosis in Danish patients. Compliance, cost-effectiveness and complications. 

Forsvaret finder sted tirsdag den 9. oktober kl. 14 i Auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød. Forsvaret er offentligt tilgængeligt, alle er velkomne. 

Anne-Luise Thorsteinsson er ansat på Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling.

Yderligere oplysninger og rekvirering af afhandling: Anne-Luise Thorsteinsson

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor