Hæder til diabetes-app til unge

​App’en Ung med diabetes udviklet af bl.a. Nordsjællands Hospital er blandt de seks nominerede til Danske Regioners pris Årets Borgerinddragende Initiativ 2017. Vinderen offentliggøres på Danske Regioners Generalforsamling den 6. april.

Når Danske Regioner kårer vinderen af Årets Borgerinddragende Initiativ, kan app'en Ung med diabetes løbe med sejren. App'en er nemlig en af de seks finalister til prisen, der hylder initiativer, der sikrer den gode inddragelse af patient eller pårørende. I år er fokus rettet mod børne- og ungefamilier.

Giver tryghed og fællesskabsfølelse
Både de unge selv, forældre og personale har siden 2013 været inddraget i udviklingen og test af app'en.

"Ungdomsårene er en særlig udfordrende periode, når man har diabetes. App'en støtter den unge i at stå på egne ben med deres diabetes og har hjulpet de unge til at føle sig mere trygge og ikke anderledes end deres kammerater, fortæller projektleder Pernille Castensøe-Seidenfaden, læge og Ph.d.-studerende.

App'en er udviklet af seks hospitalsafdelinger i Region H og Regions Sjælland, herunder Børne- og Ungeafdelingen på Nordsjællands Hospital, hvor projektet nu er forankret som led i et Ph.d-projekt.

Fakta om Årets Borgerinddragende Initiativ
Danske Regioner har i alt modtaget 53 indstillinger fra hele landet. En bedømmelseskomité bestående af repræsentanter fra DSR, FOA, Danske Patienter, SIND, KL og regionerne har nu fundet frem til i alt seks nominerede. Et patientpanel vil stemme om den endelige vinder blandt de seks nominerede.

Vinderen kåres på Danske Regioners Generalforsamling i Aarhus ved en prisoverrækkelse, hvor der til formålet bliver produceret en film om vinderprojektet. Filmen kan frit anvendes af vinderinitiativets egen organisation. Herudover modtager vinderen et gavekort på 10.000 kr., der skal bruges til at forbedre de fysiske rammer på afdelingen.

Læs mere om Årets Borgerinddragende Initiativ, og se de seks nominerede kandidater