Forskningstalent rykker til San Francisco

Forskningsårsstuderende Christine Kinggaard Federspiel fra Anæstesiologisk Afdeling modtager prestigefyldt legat og rykker i 10 måneder sin forskning i nyresvigt til et af USAs førende universiteter.

Det, der startede som et almindigt forskningsår på Anæstesiologisk Afdeling, har udviklet sig til et karrierespring for medicinstuderende Christine Kinggaard Federspiel. Hun har modtaget et af de meget eftertragtede 1-års stipendier fra Lundbeck Foundation Clinical Research Fellowship Program, der uddeles til forskningstalenter.

Stipendiet indbefatter et 10 måneders forskningsophold på University of California, San Francisco.

Nyresvigt hos intensivpatienter
I USA skal hun nu forske videre med et valideringsstudie af en model, der kan forudsige hvilke intensivpatienter med akut nyresvigt, der genvinder nyrefunktionen. Modellen er udviklet i en dansk kohorte af overlæge Morten Bestle og ph.d.-studerende læge Theis Skovsgaard Itenov i samarbejde med læger fra Rigshospitalet og intensiv afdelinger i hele Danmark.

- Christine har fra start udmærket sig i arbejdet med et forskningsprojekt om betydningen af lave værdier af fosfat hos kritisk syge patienter på intensiv afdeling. Det har været en fornøjelse at have hende i forskergruppen. Vi ser frem til at kunne fortsætte samarbejdet om behandling og forebyggelse af akut nyresvigt med Christine og nogle af de internationalt førende forskere på området, siger Morten Bestle.