Forskningens Døgn: Betændelse og bakterier

I anledning af Forskningens Døgn sætter Nordsjællands Hospital fokus på forskellige betændelsestilstande ved en række gratis arrangementer, der foregår både på hospitalet i Hillerød og på Torvet centralt i byen.​

Bakterier og betændelse på Torvet
Hele familien – også de mindste – vil få mulighed for et spændende kik ind i den forskning, der foregår på området, bl.a. indenfor infektioner, bakterier og hygiejne. Det sker lørdag den 25. april på Torvet i Hillerød.

Der​​ bliver også mulighed for at få et indblik fremtidens isolationsstuer på Nyt Hospital Nordsjælland. Man vil kunne få mere viden om betændelse og bakterier og afprøve bl.a. håndhygiejne, samt deltage i en quiz med præmier.

Foredrag for alle om bakteriernes verden
Bakterier er årsag til en lang række farlige sygdomme, som f.eks. blodforgiftning, lungebetændelse, meningitis, tuberkulose og stivkrampe. Et meget alvorligt problem er, at bakterier bliver mere og mere resistente overfor de antibiotika, vi bruger. Men samtidig er bakterier helt uundværlige for os mennesker. Hvordan hænger det sammen?

Det kan du blive klogere på den 23. april på Nordsjællands Hospital, hvor bakterieforsker Peder Worning holder foredrag om bakterier og mennesker.

Han har fornylig udgivet bogen "Der er flere bakterier i et gram lort, end der er mennesker i hele verden".

Foredraget er gratis og for alle.

Ny professor på Nordsjællands Hospital
Fredag den 24. april er tiltrædelsesforelæsning på hospitalet, ved professor Pia Munkholm under overskriften: Er e-Health svaret, når Web-doktoren kommer?

Pia Munkholm er overlæge og Europas første professor i e-health – anvendelse af digital kommunikation i behandlingen. Hun er ekspert i behandling og forskning i mave-tarm-sygdomme.

Pia Munkholm holder tiltrædelsesforelæsning i anledning af sin ansættelse som professor på Nordsjællands Hospital. Fokus vil være på, hvordan e-health kan inddrage patienter med medicinske mave-tarm-sygdomme ved hjælp af apps til smartphones.

Program for Forskningens Døgn på Nordsjællands Hospital

Torsdag den 23. april 2015 kl. 16.00 – 17.30
Foredrag: Bakterier – vores trofaste tjener og farligste fjende ved Peder Worning

Sted: Auditoriet, Nordsjællands Hospital, Hillerød. Indgang 50 B ved Helsevej