Forskere bidrager til stor international undersøgelse

​Forskere i Kardiologisk, Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling har bidraget til verdens suverænt største undersøgelse af lavt blodsukker - hypoglykæmi – ved diabetes.

Flere end 27.000 mennesker med diabetes 1 og 2 har deltaget fra 24 forskellige lande. Det er ikke alene den største undersøgelse, det er også den første med globalt sigte. Hidtil har vores viden kun været baseret på data fra Nord- og Sydeuropa og Nordamerika.

Undersøgelsen bekræfter, at hypoglykæmi er en udfordring for mange insulinbehandlede patienter over hele verden og at det forekommer i alle kulturer. Men den viser også, at der er forskelle mellem regioner og kulturer.

"En yderligere undersøgelse af hvorfor der er forskelle kulturer imellem kan bidrage til at optimere mulighederne for at forebygge hypoglykæmi hos patienter med insulinbehandlet diabetes " forklarer overlæge, dr med, klinisk forskningslektor Ulrik Pedersen-Bjergaard fra Kardiologisk, Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling.

I undersøgelsen indgår en række spørgsmål til patienter om deres evne til at mærke lavt blodsukker, der er udviklet og afprøvet af forskere i Kardiologisk, Endokrinologisk og Nefrologisk Afdeling.

For mere information kontakt Ulrik Pedersen-Bjergaard, ulrik.pedersen-bjergaard@regionh.dk

Artiklen er publiceret i det tidskriftet Diabetes, Obesity and Metabolism. Find den via PubMed eller bestil den hos bibliotekar Jette Meelby, jette.meelby@regionh.dk