Fornem håndhygiejnepris til Nordsjællands Hospital

Nordsjællands Hospital har den 22. juni fået overrakt den prestigefyldte håndhygiejnepris European Hand Hygiene Excellence Award 2017. Hospitalet får prisen for en vedholdende indsats på håndhygiejneområdet.

Som det første danske hospital nogensinde har Nordsjællands Hospital vundet håndhygiejneprisen European Hand Hygiene Excellence Award. Prisen betyder, at Nordsjællands Hospital nu er det hospital, andre i Europa lader sig inspirere af på håndhygiejneområdet.

- Vi har arbejdet benhårdt på at fastholde fokus på korrekt håndhygiejne gennem årene, og jeg er beæret over, at vi nu belønnes for indsatsen og kan måle os med Europas bedste, udtaler hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth.

Årelang indsats for korrekt håndhygiejne
Håndhygiejneindsatsen på Nordsjællands Hospital er bl.a. sket gennem en systematisk og kontinuerlig monitorering blandt alle faggrupper og på et vedvarende højt niveau. Og det har vakt opsigt i udlandet, hvor hospitalet nu anerkendes for den vedholdende og effektive indsats.

-Det er det lange seje træk, når man taler om korrekt håndhygiejne. Gennem en vedholdende indsats har vi nu fået skabt en solid forbedringskultur i vores daglige arbejde med patientsikkerheden i fokus – et arbejde, vi naturligvis fortsætter med, udtaler hospitalsdirektør på Nordsjællands Hospital Bente Ourø Rørth.

Prisen blev torsdag den 22. juni overrakt til hospitalet på den internationale konference ICPIC i Geneve i Schweitz.
På Twitter lægges løbende fotos og kommentarer op fra konferencen.

Om Hand Hygiene Excellence Award
Prisen er en ærespris, der uddeles hvert andet år af et uafhængigt ekspertpanel på baggrund af principper i WHO's internationale håndhygiejneprogram. Vinderen udvælges bl.a. ud fra kriterierne kreativitet, innovation og ledelsesforankring af håndhygiejneindsatsen. Allerede i oktober 2016 var repræsentanter for ekspertpanelet på besøg på Nordsjællands Hospital for med egne øjne at vurdere håndhygiejneindsatsen, som nu er kulmineret med prisen.

Relevante links