Flere patienter vælger hjemmedialyse

På bare et halvt år har flere patienter end tidligere taget imod tilbuddet om selv at stå for deres dialysebehandling i hjemmet. Det giver bedre behandling og mere engagerede patienter.
Vent...

I Hæmodialyseafsnittet på Kardiologisk, Nefrologisk og Endokrinologisk  Afdeling har en målrettet indsats givet flere patienter lyst til at vælge hjemmedialyse. Med indsatsen understøtter og imødekommer afsnittet patienternes behov for at varetage og tilrettelægge egen behandling.

- Fordelen ved hjemmedialyse er, at patienten får frihed til selv at planlægge sin dialyse, som fx også kan foregå om natten. Samtidig kan patienten dialysere oftere, hvilket giver en bedre behandling, bedre fysisk velbefindende, mindre medicinforbrug og øget livskvalitet, fortæller en af nøglepersonerne bag indsatsen, sygeplejerske Julie Sanderhoff.

Ude godt, men hjemme bedst

Hanne Pedersen valgte i november at flytte sin dialysebehandling hjem frem for at tage turen til ambulatoriet.

- Jeg har det bedre, fordi jeg tager det nogle flere gange herhjemme. Når jeg gik herned tre gange om ugen, så var jeg ikke til at snakke med resten af dagen. Nu kan jeg sagtens gå i dialyse om formiddagen og foretage mig noget om eftermiddagen, fortæller Hanne Pedersen.

Vælger patienterne hjemmedialysen, får de installeret et dialyseapparat i hjemmet og får desuden refunderet udgiften til den brugte el og vand. Har de brug for hjælp til behandlingen, kan patienterne altid kontakte en sygeplejerske via en hotline i ambulatoriet.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor