​​​Lungemedicinsk Sengeafsnit 0655 og Infektionsmedicinsk Sengeafsnit 0651​ har indgået et nyt samarbejde med Røde Kors om en vågetjeneste med frivillige vågere.

En ordentlighed i døden

Lungemedicinsk Sengeafsnit 0655 har siden december samarbejdet med Røde Kors i Hillerød om en vågetjeneste. De frivillige vågemænd og vågekoner giver støtte til den døende og eventuelle pårørende i den sidste tid.
Vent...

For mange er det ikke en rar tanke, at nogen skal dø alene. Derfor har Nordsjællands Hospital indgået et samarbejde med Røde Kors i Hillerød om en vågetjeneste. I første omgang på sengeafsnittene på Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling.

- Vi har ønsket os et samarbejde med en vågetjeneste i lang tid, så vi er rigtigt glade, siger Signe Jeppesen, der er oversygeplejerske på 0655, Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling.

- Det er meget menneskeligt, at vi gerne vil have, at ingen ikke er alene i den sidste tid, og her kan en vågetjeneste være rar at have til at hjælpe os. For de pårørende kan det også være en stor lettelse, at der kommer en, der ikke skal andet end at være lige der, mens de selv kan komme hjem og få et hvil, siger Signe Jeppesen.

Bedre samvittighed

Vågetjenesten drives af Røde Kors i Hillerød og er udelukkende drevet af frivillige. De bliver tilkaldt af afdelingen efter aftale med eventuelle pårørende. Hvad vågerne gør på en ”vagt” er meget individuelt fra patient til patient, men pointen er, at færre skal dø alene. Da samarbejdet startede op i december, har Lungemedicinsk Sengeafsnit endnu ikke brugt vågetjenesten mange gange, men Signe Jeppesen ser et stort potentiale og ikke bare for patienter og pårørende, men også for plejepersonalet.

- Vi får som sundhedsprofessionelle hjælp til at sikre en ordentlighed i døden, og det betyder noget for os som mennesker. Patientforløbet er stadig vores faglige ansvar, og vores arbejdsopgave er den samme med den terminale patient – men vi kan forlade stuen og gå til den næste patient med en bedre samvittighed, og det betyder noget, siger Signe Jeppesen.

Foruden Lungemedicinsk Sengeafsnit 0655 er også Infektionsmedicinsk Sengeafsnit 0651 omfattet af samarbejdet med Røde Kors. Ordningen vil blive evalueret i løbet af foråret, hvor der så bliver taget stilling til, om den eventuelt skal udbredes på andre afdelinger.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor