En ny karrierevej for den erfarne sygeplejerske

​36 sygeplejersker fra Neurologisk Afdeling og Kirurgisk Afdeling har netop gennemført et nyt formelt uddannelsesforløb skræddersyet til den erfarne kliniske sygeplejerske. De nye færdigheder skal nu omsættes til konkrete tiltag til glæde for patienter og pårørende. 

Vent...

​Målet med uddannelsen er bl.a. at styrke deltagernes kliniske lederskab i hverdagen, så de kan udføre flere selvstændige opgaver og udvide deres ansvarsområde til at omfatte hele patientforløb. En af deltagerne er Naja Kold Sørensen, der er sygeplejerske på Kirurgisk Afdeling. 

- Uddannelsen har motiveret mig til at gribe fat i problemstillinger i forhold til de komplekse patientforløb, vi arbejder med, og har givet mig en række redskaber til at gennemføre forbedringer til gavn for patienter og pårørende, fortæller Naja Kold Sørensen.

Fra case til virkelighed

Konkret har Naja Kold Sørensen sat sig for at arbejde videre med en case fra eksamensopgaven, som hun har udarbejdet sammen med sygeplejerske Ditte Henchel Vinther, som også har deltaget i uddannelsen. Her fokuserer de på, hvordan de kan skabe en mere tryg overgang for patienterne, der overflyttes til afdelingen fra hospitalets intermediærafsnit.

- Vi kan se et behov for at skabe mere tryghed for vores patienter, når de overflyttes til os, så patienterne ved, hvad de kan forvente her. Derfor vil vi arbejde videre med at analysere patientoplevelsen og bl.a. udvikle et velkomstmateriale, som vi håber patienterne tager godt imod. Sådan en opgave ville jeg ikke have kastet mig over, før jeg gennemførte diplomuddannelsen, siger Naja Kold Sørensen.

Fakta om uddannelsen

Uddannelsesforløbet er et diplommodul udviklet af Nordsjællands Hospital, Center for HR, Københavns Professionshøjskole og Dansk Sygeplejeråd. Uddannelsen bliver tilbudt igen i 2. halvår 2019 for udvalgte afdelinger. Håbet er, at uddannelsen senere kan tilbydes alle afdelinger på Nordsjællands Hospital og senere spredes til et landsdækkende tiltag.

Læs mere om diplomuddannelsen

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor