Døre med snoretræk udskiftes på hospitalet

​Døre, der åbnes med et snoretræk, er nu ved at være fortid på Nordsjællands Hospital. For at forhindre smittespredning bliver dørene nu berøringsfri og åbnes i stedet med en føler.

Patienter, pårørende og medarbejdere får nu mindre risiko for at blive smittet fra kontakt med snoretrækket til dørene på hospitalet i Hillerød og Frederikssund. Over 80 døre, der før blev åbnet med snoretræk udskiftes til automatiske døre. Samtidig bliver døre med almindelige dørhåndtag i områder, hvor der er mange patienter, også udskiftet. Der vil dog stadig være døre, der kræver manuel døråbning.

Beslutningen er taget for at højne patient- og medarbejdersikkerheden i en tid, hvor hygiejne i den grad har sat dagsordenen på hospitalet.

Udskiftning både i Hillerød og Frederikssund
I Hillerød udskiftes snoretræk ved ca. 30 døre primært beliggende i opgang 01, samt i opgang 15A, 15B, 16 og opgang 6 og 8. I Frederikssund udskiftes snoretræk ved ca. 50 døre på hele matriklen.

Det er regionens Center for Ejendomme (CEJ), der udfører opgaven på hospitalet.