Ph.d-forsvar: Dirigent Ture Larsen

​Hvad kan en orkesterdirigent lære sundhedspersonalet om kommunikation i akutte situationer? Den 24. april forsvarer dirigent Ture Larsen sin ph.d.-afhandling, der bidrager med ny viden om kommunikation og ledelse af kliniske akutteams.

Tydeligt lederskab er altafgørende for kliniske teams i akutte situationer. Mangel på samme kan skabe usikkerhed og nedsætte patientsikkerheden. Nyt ph.d-studie peger på non-verbal kommunikation som et nyttigt redskab, når man skal træde i karakter som teamleder i en akut situation.

En orkesterdirigent kan lede og koordinere musikere med nonverbal kommunikation, eksempelvis holdning, gestik, kropssprog, øjenkontakt og nærvær.  Afhandlingens resultater tyder på, at de nonverbale ledelsesteknikker som en orkesterdirigent bruger, kan bidrage til at styrke den lægefaglige ledelse og gennemslagskraft i akutte situationer.

Afhandlingen har titlen: Conducting the emergency team. Focus on leadership

Forsvaret finder sted tirsdag den 24. april 2018 kl. 14.00 i Auditoriet på Nordsjællands Hospital - Hillerød. Forsvaret er offentligt tilgængeligt, og alle er velkomne.