Danmarks bedste til at operere for tyktarmskraeft

Kirurgisk Afdeling lander på en flot førsteplads, når det gælder operation for tyktarmskræft. Det ses i Dagens Medicins årlige kåring af Danmarks bedste behandlingssteder.

​Både hvad angår operationer udført af en ekspert, operationsteknik, få komplikationer og konstant lav dødelighed fremstår Kirurgisk Afdeling som de bedste i landet til operation af patienter med tyktarmskræft.

Ny operationsteknik

Kirurgerne på Nordsjællands Hospital anvender en operationsteknik, hvor de er langt mere møjsommelige og fjerner væv, som man hidtil har efterladt. Blandt andet fjernes flere lymfekirtler end ved standardoperationen. Det betyder, at langtidsoverlevelsen for patienter uden fjernmetastaser er bedre for patienter på Nordsjællands Hospital i forhold landets øvrige hospitaler.

Og det er ikke alene Dagens Medicin, der har fået øjnene op for Kirurgisk Afdelings kvaliteter.  Kirurgerne oplever international opmærksomhed omkring deres resultater, og de vurderer, at deres operationsmetode vil kunne forhindre tilbagefald af kræften hos 120-150 patienter om året alene i Danmark, hvis alle anvendte samme teknik.