Brugen af videokonsultationer vinder frem

Som fellow på Nordsjællands Hospital har afdelingslæge Marie Benzon Mogensen fra Onkologisk og Palliativ Afdeling testet brugen af video i konsultationer.


Vent...

​Hvad betyder det for patienten og lægen at tale sammen over video frem for telefon? Og hvilke fordele og ulemper kan der være ved at bruge videomødet som et supplement eller en erstatning for en fysisk konsultation?
 
De spørgsmål har det sidste halve år optaget afdelingslæge Marie Benzon Mogensen, der som fellow har arbejdet med at implementere videokonsultationer på Onkologisk og Palliativ Afdeling. Et greb, som vinder mere og mere indpas i ambulante kontroller og tog fart under coronaen.

I alt har afdelingens læger holdt konsultationer med 1065 patienter i kontrol for brystkræft fra november 2020 til og med marts 2021. Lidt under halvdelen blev afholdt som videokonsultationer, og både læger og patienterne har vurderet oplevelsen positivt bagefter. Derfor fortsætter afdelingen med at tilbyde videokonsultationer til denne patientgruppe, hvis de ønsker det.

Læs mere om brugen af videokonsultationer i Dagens Medicin (kræver login)

Læs om Fellowship-programmet for læger på Nordsjællands Hospital


  

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor