Børn i krise

Specialuddannede børne- og ungeansvarlige sørger på Nordsjællands Hospital for at yde den bedst kvalificerede støtte til børn og unge og deres familier, som har været udsat for en traumatisk hændelse.
Hospitalets børne- og ungeansvarlige kan tage sig af børn og unge samt deres familier, når der opstår alvorlige sygdomme, ulykker eller dødsfald i familien. De rådgiver familien i situationen, og om de reaktioner der kan opstår bagefter og forældrene får vejledning i, hvordan de bedst støtter deres børn.

- Det nye tilbud er blevet godt modtaget af de familier, som har haft brug for støtte og vejledning i den første tid efter en alvorlig hændelse. Vi kan på den måde afhjælpe risikoen for at udvikle alvorlige krise- og traumereaktioner efterfølgende, siger Gitte Salskov, sygeplejerske på Børne- og ungeafdelingen.

Indsatsen er en del af projektet Krise- og traumeinformeret støtte til børn og unge på hospitalet, hvor Børne- og Ungeafdelingen og Akutafdelingen deltager fra Nordsjællands Hospital. Både sygeplejersker og læger fungerer som børne- og ungeansvarlige.

Projektet involverer 21 hospitalsafdelinger fordelt på fem af hospitalerne i Region Hovedstaden, herunder alle akutmodtagelser. Projektet løber over tre år og er finansieret af Egmontfonden.