Akutafdelingens nye triage er indviet

Torsdag den 14. marts blev Akutmodtagelsens nye triage indviet af hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth og formand for regionens Sundhedsudvalg Christoffer Buster Reinhardt.

Byggeriet af den nye triage er en del af Akutafdelingens samlede ombygning, som skal skabe rammerne for, at afdelingen kan arbejde på nye måder frem mod det nye hospital.

-I er et rigtig godt bevis på, at det er godt at være på forkant. Det får patienterne glæde af allerede nu. Det er et stort løft af behandlingen, men det kræver er rigtigt set-up - både bygningsmæssigt, kulturelt og organisatorisk. Derfor er det så godt, at I nu får en ny triage, så jer der ser patienter først, får gode rammer til det, udtalte Christoffer Buster Reinhardt, da han sammen med Bente Ourø Rørth klippede snoren til triagen.

Triagen er bygget i den tidligere atriumgård ved indgangen til Akutafdelingen og får 12 pladser. Triagen har bl.a. fået ny placering, flere kvadratmeter og en langt bedre ruminddeling end før.

- Med ombygningen af triagen får vi et godt afsæt for at afprøve nogle af de nye arbejdsgange, som rammerne i vores nye hospital lægger op til. Samtidig håber vi, at vores patienter og personale på sigt vil opleve bedre forhold med de nye faciliteter, udtaler hospitalsdirektør Bente Ourø Rørth.

I triagen indlægges og tilses akutte patienter, mens det vurderes, hvem der har størst behov for at blive behandlet først. Pladserne er indrettet med faste vægge imellem, så patienterne kan ligge mere uforstyrret end tidligere, hvor pladserne var adskilt af forhæng. Samtidig er der en fast og arbejdsmiljøvenlig kontorarbejdsplads ved hver seng.