460.000 kr. til forskning i børns lunger

Børnelungefonden har givet 460.000 kr. til forskning i, hvordan lungefunktionen udvikler sig ved børn født omkring 32. graviditetsuge.
Vent...

​Tilbage i 2013 etablerede overlæge Merete Jørgensen fra Børne- og ungeafdelingen en kohorte af 150 børn, kaldet ADON-kohorten. Børnene er blevet fulgt, siden de blev født, og har fået målt lungefunktion og nitritoxid i udåndingsluften.

Målet med forskningsprojektet er at finde frem til, hvad som påvirker risikoen for, at børnene udvikler lungesygdomme senere i livet, og hvad der spiller ind på, om de bliver syge.

- Vi er nået dertil i projektet, at vi efterundersøger de nu 6-årige børn. Ved at se på de samme børn over tid kan vi bedre vurdere, hvordan arv og miljø også spiller ind. Der er meget, der tyder på, at den lungefunktion man har som 6-årig afspejler lungefunktionen som 20-årig, siger Fanny Goth, der er læge og ph.d.-studerende på Børne- og ungeafdelingen.

Man ved endnu ikke, om der er specielle karakteristika for de børn som senere i livet bliver lungesyge, men med dette forskningsprojekt, kender man inden for de næste par år svarerne.

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor