​Nicoline og Jonatan er par nummer 1000, der deltager i CareMum COVID-19.

1000 gravide indsamler viden om COVID-19

​Viden om, hvad COVID-19 betyder for graviditet, fødsel og et nyfødt barn er begrænset. Dette har overlæge Tine Clausen fra Gynækologisk Obstetrisk Afdeling sat sig for at undersøge i projektet CareMum COVID-19. 

Vent...

Siden maj er gravide, der er kommet til konsultationer og undersøgelser på hospitalet, blevet inviteret med i forskningsprojektet CareMum COVID-19. De, som har sagt ja, er i forbindelse med fødslen både blevet podet for COVID-19 og testet for antistoffer i blodet. Projektet har nu nået en vigtig milepæl, da forskergruppen har fået inkluderet 1000 gravide i forskningsprojektet. 

Overlæge Tine Clausen, der står i spidsen for forskergruppen, er taknemmelig for, at så mange gravide har deltaget: 

- Målet med CareMum COVID-19 er at finde ud af hvor mange, der har været smittet med COVID-19 under graviditeten og på fødselstidspunktet. Det kræver, at der nogen, der er villige til at stille op og lade sig undersøge. Jeg vil derfor gerne sige en stor tak til alle de gravide, der er med i forskningsprojektet. Nu venter der os et kæmpe analysearbejde, som vi glæder os til at komme i gang med", siger Tine Clausen. 

Alle gravide, der er blevet podet, har allerede fået svar, og omkring jul forventes svaret på testen for antistoffer at være klar. Deltagerne vil derefter modtage svar på deres antistoftest via Digital post.   

Par nummer 1000

Det nybagte forældrepar Nicoline og Jonatan var ikke i tvivl, da de blev spurgt, om de ville deltage i projektet, og uddyber: 

- Med kun 5 minutter af vores tid kan vi bidrage til, at man hurtigt opnår mere viden om COVID-19 i graviditeten. Og det er jo noget, der vil komme fremtidige gravide, fødende og deres familier til gode. 

Tre parallelle projekter i Danmark

Der er i alt tre projekter i Danmark, som indsamler viden om COVID-19 fra gravide, hvoraf CareMum COVID-19 er det ene. 

Som noget helt unikt for CareMum COVID-19, har mange af de deltagende kvinder også deltaget i et andet forskningsprojekt på Nordsjælland Hospital, og givet samtykke til, at blodprøverne herfra benyttes i CareMum COVID-19. Det giver adgang til en biobank med mulighed for bl.a. at måle antistofudviklingen i 4 løbende indsamlede blodprøver under graviditeten. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor