10 år med MAT-kald: Vi rykker ud, når det skal gå stærkt

​De er hospitalets lokale udrykningstjeneste, som du kan kalde på, når patienten får det uventet og markant dårligere. I oktober har MAT været en succes gennem 10 år.

Det Mobile Akut Team (MAT) har været en af de helt store succeser for patientsikkerheden, siden de rykkede ud til den første patient den 2. oktober 2007. 
MAT er et team af intensivsygeplejerske  og –læge, der  rykker ud over hele hospitalet, og i samarbejde med læge og sygeplejerske fra patientens afsnit behandler uventet og akut kritisk sygdom.


Eksperter i det akutte

- Vi har ekspertisen til at kunne handle i de akutte situationer og hjælpe patienter på stamafdelingerne, når det skal gå stærkt. I et hus fuld af læger og sygeplejersker kan det for nogle måske virke paradoksalt, at der også er et behov for et udrykningshold som vores, men i takt med at både læger og sygeplejersker bliver mere og mere specialiseret er der blevet behov for eksperter inden for akut kritisk sygdom, og  afdelingerne – og i sidste ende patienterne – er overordentligt glade for vores hjælp, siger MAT-sygeplejerske Anne Marie Kodal.

MAT-teamet bliver kaldt på 2222, der er hospitalets interne alarmnummer.  Alle kan foretage et MAT-kald, når en patient får det akut værre.
Redaktør