Praktiske oplysninger

​Her finder du praktiske informationer om dit ophold på Nordsjællands Hospital - Frederikssund.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​

Når du er på besøg​

Der er fri besøgstid og du er altid velkommen til at besøge dine pårørende på hospitalet.  Tal gerne med personalet om, hvornår besøg passer bedst, både i forhold til din deltagelse som pårørende i forløbet og i forhold til den indlagtes dagsprogram. Hvis det er muligt for den, du besøger, kan besøget foregå i opholdsrummet, særligt hvis der er medpatienter på stuen, der har behov for ro.

 Læs mere om vores fri besøgstid her​. 

Medbring - når du bliver indlagt

Når du bliver indlagt, skal du medbringe dit sundhedskort samt den medicin, du eventuelt tager. Medbring desuden toiletsager, hjemmesko, badekåbe og tøj. Du kan naturligvis også låne hospitalets tøj. Det kan også være en god idé at medbringe bøger, blade eller andet du kan underholde dig med.

​Parkering

Der er parkeringsplads til venstre for indgangen. Vær opmærksom på områder med 3 timers parkering. Se på kortet hvor du kan parkere​. 

Offentlig transport

Bus 320R stopper ud for hospitalet. Klik på kortet og 'Vis busholdepladser' for at se, hvor den holder​. Bus 65E stopper ved stien som går direkte op til hospitalet.​

Sikkerhed i højsædet

På Nordsjællands Hospital arbejder vi målrettet på at forbedre patientsikkerheden. Du kan som patient og pårørende også hjælpe til. Hold en god håndhygiejne og hav tjek på din medicin - og fortæl personalet, når du har ondt eller andre symptomer undervejs i forløbet. Du får udleveret en folder med information om korrekt håndhygiejne. Du er velkommen til at benytte de mange spritdispenserer, der hænger på gange, patientstuer og toiletter.

Kontaktoplysninger

Du finder kontaktoplysninger under menupunktet kontakt​ øverst her på hjemmesiden. 

På kortet over hospitalet​ finder du placering og adresser for de fleste afsnit, ambulatorier m.v. 

Mad og drikke

Under indlæggelsen får du fuld forplejning. 

Tal med personalet om dine ønsker og behov, så de kan bestille til dig.

Spisetider, når du er indlagt

  • Morgenmad: ca. kl. 8.00
  • Middag: ca. kl. 12.00
  • Kaffe/te: ca. kl. 14.00
  • Aftensmad: ca. kl. 17.30
  • Kaffe/te: ca. kl. 20.00
Tidspunkterne kan variere lidt fra afsnit til afsnit.

​Kiosk

Der er kiosk og ved hospitalets forhal. Åbningstiderne er:

  • Mandag til torsdag kl. 8.30 - 16.30
  • Fredag kl. 8.30-16.00
  • Weekenden: Lukket
Der kommer desuden en kioskvogn rundt på alle sengeafsnit på hverdage om formiddagen.

Præst

Der er to hospitalspræster knyttet til Nordsjællands Hospital - Frederikssund. Ønsker du en samtale med en af præsterne​, så bed personalet arrangere det eller du kan selv ringe. Læs mere om hospitalspræsterne​. 

​Rygning og rygestop

Det er ikke tilladt at ryge på hospitalets område hverken indendørs eller udendørs. Der er ligeledes forbud mod e-cigaretter. Det gælder både patienter, pårørende og medarbejdere. Klik her og l​æs vores rygepolitik. Indlagte patienter med behov for at ryge, bliver tilbudt nikotinerstatning samt individuel rådgivning.

Parfume/dufte

Da mange mennesker er overfølsomme overfor parfume og andre stærke dufte opfordres patienter og pårørende til at begrænse brugen af parfume/dufte på hospitalet.

Penge og værdigenstande

Medbring så få værdigenstande som muligt, når du skal indlægges eller til undersøgelse. Hospitalets forsikring dækker ikke eventuelt tyveri eller bortkomst af dine penge og værdigenstande, med mindre de er overdraget til hospitalets varetægt.

Post til og fra hospitalet

Som indlagt kan du modtage post. Du skal blot huske at oplyse pårørende om, at de tydeligt skal angive patientnavn, afdelingsnavn og afsnitsnummer på kuverten.


Ønsker du selv at sende post, kan du aflevere det til personalet, som sørger for at det bliver sendt. Ved forhallen findes også en postkasse, der tømmes dagligt.

Internet (trådløst)

Når du er patient eller pårørende på hospitalet, kan du gratis få adgang til et trådløst netværk, hvis du har din egen bærbare computer med. Du får adgang til netværket ved at henvende dig til personalet på afdelingen. Vær opmærksom på, at computeren medbringes på eget ansvar.

Telefon

Hvert afsnit har et direkte telefonnummer, som fremgår af afsnittets informationspjece. Der findes en transportabel mønttelefon på alle sengeafdelinger.

Du kan også finde afdelingernes kontaktinformationer på deres egne hjemmesider. Se oversigt over afdelinger​. 

​Mobiltelefon

Du er velkommen til at tage din egen mobiltelefon med. Der er enkelte afsnit, hvor mobiltelefon ikke må anvendes på grund af det tekniske udstyr. Spørg personalet.

Fjernsyn og radio

Der er mulighed for at se fjernsyn i opholdsstuerne. Der er radio ved sengebordene på sengestuerne.

Forskning

Nordsjællands Hospital har pligt til at forske for at forbedre behandlingen af patienterne. Det betyder, at du kan blive spurgt, om du vil deltage i et forskningsprojekt. Det er frivilligt, om du vil deltage. Hvis du vælger at være med, men senere fortryder, kan du til enhver tid sige fra, uden at det påvirker din ret til undersøgelse og behandling. 

Nordsjællands Hospital som uddannelsessted

Nordsjællands Hospital er uddannelsessted for alle faggrupper i hospitalsvæsenet. Studerende er derfor i praktik på hospitalet som en vigtig del af deres uddannelse. De arbejder altid under vejledning af uddannet personale.
Du kan blive spurgt, om du vil medvirke ved undervisning af lægestuderende. Det er frivilligt, om du vil deltage.

Kapel Frederikssund

Bygning 15, plan 1
Frederikssundsvej 30
3600 FrederikssundRedaktør