Nominerede til Patienternes Pris 2017

​Ud fra 132 flotte indstillinger skrevet af patienter og pårørende er der fem medarbejdere som er nomineret til Patienternes Pris. Vinderen afsløres den 5. december.

Gå direkte til din favoritMaria Bang Vinther, sygeplejerske, og Rikke Mørch Jørgensen, overlæge

Fra Kardiologisk,- Nefrologisk- og Endokrinologisk Afdeling

Uddrag fra indstillingen: "Jeg indstiller overlæge Rikke Mørk. På trods af en af mig sendt skriftlig klage over manglende kontroltider, tog hun samtalen med mig om klagen på en meget empatisk og faglig kompetent måde. Til CT-skanning mødte jeg Maria Bang Vinther. Hun og radiografen guidede mig igennem skanningen ved både før, under og efter undersøgelsen at orientere mig, om deres handling, fund og videre forløb. Alt sammen faglig og kompetent tak. Stor tak!"


Maria Bang Vinther
Maria har været i afdelingen i tre år og arbejder i Kardiologisk Ambulatorium, primært i Hjertesvigtklinikken, hvor hun hjælper patienter med hjertesvigt til en bedre hverdag. 

Rikke Mørch Jørgensen (foto mangler desværre)
Rikke er ansvarlig for AK-ambulatoriet, der følger patienter i blodfortyndende behandling,
og ansvarlig for atrieflimmer-ambulatoriet. Derudover er hun bindeleddet til Neurologisk Afdeling, hvor neurologiske patienter bliver behandlet for hjertesygdomme.

Om at være nomineret til prisen, siger Maria:
"Jeg er meget beæret over nomineringen. Synes det er imponerende, at en patient har haft det overskud, der skal til, for at nominere mig. Dejligt med den anerkendelse i en presset hverdag."

Pentcho Kolev, fysioterapeut

Fra Montebello - afdeling for genoptræning

Uddrag fra indstillingerne:  "Han var ekstremt nærværende, havde skarpe øjne på hele genoptræningsprocessen, og var fantastisk dygtig fagligt, og til at motivere til at arbejde hårdere." "Der er en oplevelse af nærvær, varme og fuld opmærksomhed, når man er sammen med Pentcho."


Pentcho har været på Montebello i 10 år og har sin hovedkompetence inden for neurologien, men arbejder også inden for alderdommens sygdomme (geriatri), gigtsygdomme (reumatologi), ortopædkirurgi og genoptræning og undervisning af KOL patienter. Han var i sin tid med til at starte Parkinsonholdene op.

Om at blive nomineret til prisen, siger Pentcho: 
"Det betyder rigtig meget for mig, at patienterne har valgt mig. Det betyder meget for mig, at de patienter der  har været hos mig på Montebello har fået en god faglig behandling. Nomineringen er den bedste gave, jeg kan få fra mine patienter, som jeg er meget taknemlig for." 


Tina Hesdorf, sygeplejerske

Fra Anæstesiologisk Afdeling

Uddrag fra indstillingen: "Da jeg kommer ind på operationsstuen ser jeg med det samme Tinas imødekommende smil. Jeg blev simpelthen så glad, og instinktiv blev jeg mere rolig. “Dig kender jeg”, sagde jeg. “Jeg kender også dig”, sagde Tina"


Tina har har været 14 år i afdelingen og arbejder på Dagkirurgisk Afsnit. Her er hun med patienterne i hele deres forløb, det vil sige at dagene veksler mellem forsamtaler, modtagelse af patienten på operationsdagen, assistance ved operationerne, pleje af patienten i opvågningsfasen og sørge for at sende patienten hjem.
 
Om at blive nomineret til prisen, siger Tina: 
"At blive nomineret til Patienternes Pris er en virkelig stor ære. Jeg er meget glad og stolt. Jeg kunne ikke blive nomineret til noget, der kunne gøre mig mere glad."

Ranjan Joel Ranjansen, social- og sundhedsassistent

Fra Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling

Uddrag fra indstillingen: "En aften, da jeg ringede, sagde han at han havde håbet på at jeg ville ringe, fordi min fars helbred var forbedret så meget, at jeg kunne tale med ham et par minutter. Det lyder måske som et banalt forløb, men for mig gjorde det en enorm forskel."


Ranjan har været i Infektionsmedicinsk Afsnit i fire år. Han kalder sig selv for en "patientassistent", for som han siger, så er hans primære opgave er at sørge for, at patienternes behov er opfyldt.

Om at være nomineret til prisen, siger Ranjan: "Det er godt for afdelingen. Vi har et fantastisk tværfagligt samarbejde med en dejlig humor, så hvis jeg vinder - er det hele afdelingen, der vinder."


Nikolaj Brandt, fysioterapeut

Fra Neurologisk Afdeling

Uddrag fra indstillingen: "Han var utrolig menneskelig, forstående og lydhør, og ikke mindst utrolig hjælpsom og behagelig i hele sin person. Jeg fortalte ham, at min mor var blevet opgivet til kørestol på livstid. Resolut sagde han, jeg henter et højt gangstativ, jeg vil gerne prøve noget ?! Hun gik 6-8 m."


Nikolaj har været i afdelingen næsten fem år og arbejder med genoptræning og undervisning af ambulante hjertepatienter. Hans daglige gang er på Kardiologisk Afsnit. På den måde er han en del af genoptrænings- og undervisningsforløbet fra indlæggelse frem til overgangen til kommunen.

Om at blive nomineret til prisen, siger Nikolaj:
"Det er for mig den største anerkendelse jeg kan få, det er trods alt patienterne, jeg er der for. Jeg er meget stolt og meget beæret over at der er nogle derude, som har ville bruge tid på at indstille mig."


Redaktør