Serviceassistent

​Information til dig som er serviceassistent studerende på Nordsjællands Hospital


Uddannelsen til serviceassistent er usædvanligt bredspektret og kræver at du er interesseret i arbejdet med patienter og for samarbejdet med kollegaer, ikke mindst tværfagligt. Uddannelsen til serviceassistent er både meget alsidig og spændende. I første omgang af uddannelsen handler det om at blive en dygtig rengøringstekniker med fokus på hygiejne, da arbejdspladsen er et hospital – det vil sige, at du bliver uddannet indenfor rengøring.

Derefter vil du fortsætte uddannelsen med anden del, som vil uddanne dig til hospitalsserviceassistent. Her vil du have fag indenfor forflytninger, patienttransport, affaldshåndtering og lidt overordnet om sygdomme.

Sådan foregår praktikforløbet på Nordsjællands Hospital

Uddannelsens, som varer i alt 2 ½ år, veksler mellem skole- og praktikophold. Første del som rengøringstekniker tager 1 ½ år og vil bestå af tre praktikperioder på henholdsvis 3 måneder, 5 måneder og 3 uger. Efter et grundforløb med undervisning i blandt andet rengøring, kvalitetssikring og arbejdsplanlægning, kommer du på hospitalet, hvor du afprøver din nye viden og teknikker. På skolen bliver du også undervist i fødevarehygiejne, kost og ernæring – hvilket betyder, at du også kommer i praktik i køkkenet i Hillerød.

I den sidste halvdel af uddannelsen er der også perioder med praktik, hvor du kan få fornemmelsen af arbejdsgangene på et hospital. Derudover får du i denne periode øvet forflytninger og lejringer af patienter.

Uddannelse til serviceassistent, hvis du allerede er ansat

Hvis du allerede er ansat som servicemedarbejder, har du mulighed for at uddanne dig til serviceassistent på en meritordning. Det betyder, at du skal være fyldt 25 år, have minimum 2 års relevant erhvervserfaring og opfylde samme adgangskrav til skolegang og karakterer som til den 2 ½ årige uddannelse. Uddannelsen vil så varer 1 år med løn. 


Redaktør