Ernæringsassistent og ernæringshjælper

​På Nordsjællands Hospital optager vi elever på uddannelsen ernæringsassistent og ernæringshjælper. Som elev inden for ernæringsområdet forventer vi, at du interesserer dig for at tilberede ernæringsrigtig kost til syge og raske, børn, unge og ældre for at forbedre deres trivsel.​

Når du er studerende på Nordsjællands Hospital

Som ernæringshjælper-/ ernæringsassistentelev bliver du en del af et dynamisk køkkenfagligteam som overvejende består af ernæringsassistenter/ hjælpere, kokke og køkkenmedhjælpere.  Hos os lærer du at lave velsmagende, ernæringsrigtig mad til syge og raske, børn, unge og ældre. Køkkenets måltidskoncept har siden 2015 været under konstant udvikling, og du kommer til at være del af den proces, hvor du lære at lave mad fra bunden af, af gode friske råvarer med 60 % økologi inden udgangen af 2018. Du vil i hele dit praktikforløb blive undervist og vejledt af dygtige praktikvejledere som vil skabe et trygt læringsmiljø, der passer til din faglige- og personligeudvikling.

 Sådan foregår praktikken på Nordsjællands Hospital

I din praktiktid vil du lære at lave mad fra bunden af i store gryder og anrette til den enkelte patient. Du vil blive oplært i både varm og koldt køkken, hvor du vil lære at klargøre, tilberede og anrette lækre velsmagende måltider. Du vil skulle følge de øvrige teams og lære at udføre opgaver for køkkenets grønt-, fortilberedning-, kantine-, bageri-, lager-, opvaskerfunktion, hvor dertil høre oprydning, hygiejne og egenkontrol. Der vil være hele dage med undervisning og tid til refleksion og opgaver i en obligatorisk uddannelsesbog, der skal udarbejdes i dine praktikperioder. Der vil i din læretid blive sat tid af til at foretage sensoriske kvalitetsmålinger på udvalgte sengeafdelinger og patientinterviews samt du vil få indsigt i den overordnet planlægningsdel ved at følge drifts-og stabsmedarbejdere, hvor du får en sammenhæng i at drive et professionelt storkøkken.

Vi gør opmærksom på, at vi kun ønsker ansøgninger når der er opslåede stillingsopslag, og at der søges via link i det aktuelle opslag. 

Læs den generelle information om at være ernæringsassistentelev i Region Hovedstaden.


Redaktør