Samarbejdspartnere

Nordsjællands Hospital prioriterer samarbejde om forskning med eksterne partnere  meget højt. Udgangspunktet er den fælles interesse inden for de store, hyppigt forekommende sygdomme, som behandles på et akut områdehospital.  

Nordsjællands Hospital samarbejder om fælles forskningsprojekter, etablerer langvarige strategiske partnerskaber med nationale og internationale samarbejdspartnere, eksempelvis om adgang til forskningsfaciliteter, og tilbyder kontraktforskning for virksomheder. Nordsjællands Hospital samarbejder desuden med andre hospitaler, universiteter, GCP-enheder, professionshøjskoler og erhvervsvirksomheder, blandt andet inden for lægemiddelindustrien og medicoteknisk industri. 


Her følger et par konkrete eksempler på samarbejder på forskningsområdet:​

Offentlig-privat samarbejde

​Læger fra Nordsjællands Hospital har i samarbejde med medicovirksomheden Ferrosan Medical Devices på rekordtid introduceret et nyt produkt på markedet, der reducerer operationsrelaterede smerter.  Det har taget mindre end 2 år at omsætte en idé til et færdigt produkt. Det er usædvanligt hurtigt for et innovationssamarbejde mellem det offentlige og det private. Den nye metode, som reducerer patienternes smerter efter operationer i skuldre, knæ, hænder og fødder, blev præsenteret for den private virksomhed af hospitalet i september 2013, og allerede 3 måneder senere var der søgt patent på ideen. 

 

Multicenter ​klinisk forsøg på 10 danske hospitaler

Forskningsprojektet HypoDeg sammenligner to forskellige insulintypers evner til at nedsætte risikoen for natlig hypoglykæmi hos patienter med type 1 diabetes.  Projektet sponsoreres af og koordineres fra Nordsjællands Hospital og involverer hospitaler i hele Danmark, herunder Rigshospitalet, Aarhus Universitetshospital, Odense Universitetshospital, Hvidovre Universitetshospital, Køge Sygehus, Sydvestjysk Sygehus, Ålborg Universitetshospital, Fredericis Sygehus, samt Steno Diabetes Center.  Projektet er et investigator initieret studie, som er gjort muligt via en donation fra Novo Nordisk.


Biostatistisk assistance til forskning

Forskningsafdelingen har et samarbejde med Biostatistisk Afdeling på Københavns Universitet, som giver forskerne på Nordsjællands Hospital direkte adgang til professionel fagstatistisk assistance på højt niveau og nemmere adgang til yderligere fagstatistisk assistance på universitetet. Københavns Universitet får adgang til kliniske data på hospitalet til egne forskere og på sigt til specialeskrivende medicinstuderende. 

Redaktør