Indlæggelse på Ortopædkirurgisk Afdeling

Generelle informationer om indlæggelse på Ortopædkirurgisk Afdeling.

​Besøgstider

Dine pårørende er altid velkomne til at besøge dig. Vi har ingen faste besøgstider. Vis mest mulig hensyn til medpatienter - særligt på flersengsstuer. Hvis det er muligt for dig, anbefaler vi, at besøget foregår i opholdsrummet. Spørg personalet, hvis du er i tvivl om noget angående besøg.

Hvad skal du medbringe?

Når du skal indlægges, skal du medbringe:

 • dit sundhedskort
 • den medicin, du eventuelt tager til daglig
 • toiletsager – undlad gerne parfume/dufte, da mange mennesker er overfølsomme
 • hjemmesko eller sko, der er nemme at få af og på
 • badekåbe og tøj, hvis du ikke vil låne hospitalets tøj
 • bøger, blade, computer eller andet, du kan underholde dig med

Håndhygiejne

Du kan hjælpe os med at forbedre patientsikkerheden på hospitalet ved at holde en god håndhygiejne. Brug den desinficerende håndsprit, der hænger på gangene, patientstuerne og toiletterne, og husk at gnide den ind i hænderne, til de er tørre – ellers virker den ikke.

Internet (trådløst)

Du kan få gratis adgang til trådløst internet, hvis du har din egen bærbare computer eller tablet med. Spørg personalet, hvordan du gør.

Vær opmærksom på, at computer eller tablet medbringes på eget ansvar. Hospitalets forsikring dækker ikke eventuelle tyverier eller mistede værdigenstande.

Mad og drikke

Du får fuld forplejning, når du er indlagt på hospitalet. Tal med personalet, hvis du har specielle ønsker eller behov f.eks. pga. allergi, så de kan bestille til dig.
Læs her om køkkenets tilbud

Spisetiderne, når du er indlagt, er:

 • Morgenmad ca. kl. 8
 • Middag ca. kl. 12
 • Kaffe/te ca. kl. 14
 • Aftensmad ca. kl. 17:30
 • Kaffe/te ca. kl. 20

Spisetiderne kan variere lidt fra afdeling til afdeling.

Mad til pårørende

Pårørende kan spise med på afdelingen ved at købe spisebilletter i kiosken ved Hovedindgangen (indgang 01). Maden bliver leveret til det afsnit, du ønsker, sammen med patientens mad. 

Det er også muligt at købe forskelligt mad i kiosken i forhallen.

Mobiltelefon

Du må gerne tage din mobiltelefon med på Ortopædkirurgisk Afdeling.

Vær opmærksom på, at mobiltelefoner medbringes på eget ansvar. Hospitalets forsikring dækker ikke eventuelle tyverier eller mistede værdigenstande.

Kiosk 

I hospitalets forhal (indgang 01) er der kiosk, som har åbent:

 • Mandag-fredag kl. 8-20
 • Lørdag-søndag og helligdage kl. 10-18

Automater med drikkevarer og lette måltider kan findes i Akutmodtagelsen (skadestuen) og i forhallen​.


Offentlig transport

Busserne 377, 382E, 301 og 302 stopper ved hospitalet på Dyrehavevej. 

rejseplanen.dk​ (åbner i nyt vindue) kan du se, hvordan du kommer til hospitalet med offentlig transport.


Parkering

Kommer du i bil, er det en god idé at møde i god tid, da det kan være svært at finde en parkeringsplads. 

Vær opmærksom på, hvor der er fri parkering, og hold øje med skiltene på hospitalets område, så du undgår en parkeringsbøde.


Penge og værdigenstande

Medbring så få penge og værdigenstande som muligt, når du skal indlægges. Hvis du bliver indlagt akut og har mange penge eller værdigenstande på dig, kan vi opbevare dem for dig i en boks, til du bliver udskrevet.

Hospitalets forsikring dækker ikke eventuelle tyverier eller mistede penge og værdigenstande, medmindre du har overdraget dem til hospitalets varetægt.

Du kan hæve penge i hæveautomaten i hospitalets forhal, hvis du får brug for det.

Post

Du kan modtage post, når du er indlagt på hospitalet. Afsenderen skal bare huske at skrive dit navn, afdelingens navn og afsnitsnummeret tydeligt på kuverten.

Præst

Der er to hospitalspræster knyttet til hospitalet. Hvis du kunne tænke dig en samtale med en af præsterne, kan du bede personalet arrangere det, eller du kan selv kontakte præsterne​.

Læs, hvordan du kommer i kontakt med hospitalspræsterne

Rygning og rygestop

Hospitalet er røgfrit, så du må hverken ryge indendørs eller udendørs på hospitalets område. E-cigaretter er heller ikke tilladte. Reglerne gælder for både patienter, pårørende og medarbejdere.

Røde Kors' frivillige patientstøtter

Mandag-fredag kan du i dagtimerne få hjælp til at finde vej på hospitalet af de frivillige patientstøtter fra Røde Kors. Du kan genkende dem på deres røde veste/jakker. 

Læs mere om Røde Kors' frivillige patientstøtter
.​

Stuegang

Alle hverdage går en læge og en sygeplejerske stuegang på sengeafsnittene. Her kan du stille spørgsmål om din behandling, og du får svar på eventuelle prøver, der er blevet taget. Stuegangen foregår fra kl. 9.

Telefon

Der er en transportabel telefon til patienter på de fleste sengeafsnit.

Telefonnummeret til Ortopædkirurgisk Afdelings sengeafsnit er:

Sengeafsnit 1551: 48 29 36 75

Sengeafsnit 0152: 48  29 3670

Sengeafsnit 0661: 48 29 23 33

TV

Du kan se tv i de fleste opholdsstuer. Du må gerne medbringe dit eget tv, så du kan se fjernsyn på stuen, men vær opmærksom på, at fjernsyn medbringes på eget ansvar.

Hospitalets forsikring dækker ikke eventuelle tyverier eller mistede værdigenstande.

Undervisning af skolesøgende børn og unge

Langtidsindlagte børn fra 0.-10. klasse går også i skole, selvom de er indlagt. Undervisningen planlægges i tæt samarbejde med barnets egen skole. Husk derfor at medbringe barnets skolesager.

Forskning

Nordsjællands Hospital har pligt til at forske for at forbedre behandlingen af patienterne. Du kan derfor blive spurgt, om du vil deltage i et forskningsprojekt. Det er frivilligt, om du vil deltage.

Hvis du vælger at deltage i et forskningsprojekt, men senere fortryder, kan du til enhver tid sige fra, uden at det påvirker din ret til undersøgelse og behandling.

Nordsjællands Hospital som uddannelsessted

På Nordsjællands Hospital har vi blandt andet sygepleje- og medicinstuderende i praktik. Praktikken er en vigtig del af deres uddannelse, og de studerende arbejder altid under vejledning af vores uddannede personale. Du kan blive spurgt, om du vil medvirke ved undervisning af en studerende. Det er frivilligt, om du vil deltage.​


Redaktør