Andre indlæggelsesforløb

​Om indlæggelse af børn og unge og dagkirurgi.

​​

​Indlæggelse af børn og unge​

Dagkirurgi

Generelt om indlæggelse på Ortopædkirurgisk Afdeling​


Indlæggelse af børn og unge

Børn mellem 0 og 18 år, der skal opereres på Ortopædkirurgisk Afdeling, bliver indlagt på Børne- og Ungeafdelingen, så vidt det er muligt. 

Læs mere om indlæggelse på Børne- og Ungeafdelingen her​​.


Dagkirurgi​

På dagkirurgisk afsnit 0162 foretager vi mindre operationer, hvor patienten bliver indlagt, opereret og udskrevet samme dag. Det drejer sig hovedsagelig om:

  • Mindre fodoperationer
  • Kikkertundersøgelser af knæled

Når du ankommer til dagkirurgisk afsnit

Når du ankommer til afsnittet, skal du bruge dit sundhedskort (sygesikringsbevis) til at registrere din ankomst i scanneren, som står i venteområdet. Du bliver herefter vist til rette af en sygeplejerske, som også kan besvare eventuelle spørgsmål.

Efter operationen

Når du er blevet opereret, bliver du kørt til opvågning på opvågningsstuen – også selvom du ikke har været i fuld narkose. Det gør vi for bedst muligt at kunne holde øje med din opvågning og sikre os, at du har det godt. De fleste patienter ligger på opvågningsstuen i ganske få timer.

Det er en forudsætning for, at du kan blive udskrevet samme dag, at du er sammen med en voksen i det døgn, operationen bliver foretaget. Derudover må du ikke fejle andet, der kræver længerevarende observation efter indgrebet.

Læs mere om Dagkirurgisk Afsnit 0162


Redaktør