Akut indlæggelse

​De fleste af vores patienter bliver indlagt akut med brækkede knogler eller andre pludseligt opståede skader. 'Døren' ind til hospitalet er typisk Akutmodtagelsen (skadestuen), egen læge, vagtlæge eller Ortopædkirurgisk Ambulatorium.

​​​

​Det kan virke overvældende at blive indlagt akut. Du og dine pårørende er ikke forberedt på et hospitalsophold, men vi gør vores bedste for at svare på jeres spørgsmål og gøre din indlæggelse så tryg som muligt.

Når du bliver indlagt

Du bliver indlagt på et af afdelingens sengeafsnit, hvor plejepersonalet tager sig af dig, og du sammen med en læge planlægger, hvilken behandling du skal have.

Hvis du får hjemmehjælp eller hjemmesygepleje fra din kommune, får kommunen automatisk besked om, at du er blevet indlagt.

Læs mere om Oropædkirurgisk Afdelings sengeafsnit

Hvis du skal opereres

Inden du skal opereres, kommer en narkoselæge og en kirurg og fortæller dig om bedøvelse og om operationen. Du kan her også stille spørgsmål om det indgreb, du skal igennem. Dine pårørende er velkomne til at være med under samtalen, hvis du ønsker det.

​Information om indlæggelse og behandling

Du vil få flere informationspjecer om f.eks. din sygdom og operation, kosttilbud fra køkkenet, håndhygiejne og om det videre forløb. Du kan også finde pjecerne her på hjemmesiden under den enkelte sygdom og behandling.

Det er en god idé, at du gennemgår pjecerne med en nær pårørende.

Læs mere om sygdom og behandling


Redaktør