Sårbehandling

I vores afsnit for sårbehandling behandler vi komplicerede sår med avanceret sårbehandling. Vi har stor ekspertise i behandling af bl.a. diabetiske fodsår – sår, der opstår pga. diabetes (sukkersyge) – og inficerede skinnebenssår samt komplicerede, akutte sår – f.eks. inficerede sår eller blødninger i huden som følge af skade.

​​​

Sårambulatoriet

I vores sårambulatorium har vi et stort flow af sårpatienter med komplicerede og/eller kroniske sår, som også kan følges telemedicinsk. Vi benytter de nyeste sårbehandlingsprodukter for at opnå den hurtigste opheling med færrest mulige forbindingsskift.

I sårambulatoriet foretager vi mindre kirurgiske indgreb for at oprense sårene. Det foregår under indlæggelse ved kirurgi eller ved mikro-kirurgi med fluelarver.

Kompressionsbehandling er en væsentlig del af vores behandlingstilbud. For at fremskynde sårheling bruger vi blandt andet vacuum-terapi og 'intermitterende pneumatisk kompressionsbehandling' (passiv venepumpe-behandling), hvor benet 'masseres' med en manchet, der skiftevis pumpes op og tømmes for luft, for at presse væsken væk fra området.

Vi foretager delhudstransplantationer og samarbejder med Plastikkirurgisk Afdeling på Herlev Hospital.

 

Efter behandlingen

Efter udskrivelsen foretager din bopælskommunes sårsygeplejersker skiftningen af forbindingerne på sårene, og vi foretager opfølgning i vores sår-ambulatorium på Nordsjællands Hospital. Der er et tæt behandlingssamarbejde mellem sårambulatoriet og kommunen, hvor vi både udveksler foto af sårene og sårbehandlingsstrategien.

 

Genoptræning

Hvis indlæggelsen er længerevarende tilbydes fysioterapi på afdelingen og genoptræning i kommunalt regi efter udskrivelsen.​


Informationspjecer