Medicin og bivirkninger

Så godt som alle ortopædkirurgiske lidelser og operationer er forbundet med smerter og ømhed i et vist omfang, og vi gør alt, hvad vi kan for at lindre din smerte med de bedste smertelindrende midler.

Sygeplejerske ordner medicin

​Dosering af medicin. Foto: AV-Afdelingen​

En god smertebehandling er vigtig for dit velbefindende og er en forudsætning for, at du kommer hurtigt i gang med genoptræningsforløbet. Hvis du har for mange smerter, kan det nemlig forhindre din bevægelse og træning.


Forskellige typer af smerte

Oplevelsen af smerte er meget individuel, og samtidig kan du opleve forskellige typer af smerter. Det kan f.eks. være smerter fra operationssåret, fra knoglerne, muskel- og ledsmerter eller fantomsmerter. Derfor tilbyder vi forskellige midler til lindring af forskellige smerter. Det kan være morfin eller morfinlignende præparater, gigtpræparater som Ibuprofen, paracetamol, lokalbedøvelsesmidler eller specielle midler mod fantomsmerter.


Mens du er indlagt

Når du er indlagt, får du udleveret en medicinliste, så du kan følge med i, hvilke midler du får – og på hvilke tidspunkter. Plejepersonalet holder øje med effekten af smertebehandlingen, så vi løbende kan justere, hvor meget du skal have, eller give dig et andet præparat, hvis det er nødvendigt.

Udover de smertestillende midler tilbyder vi alle patienter, som har et væsentligt nedsat aktivitetsniveau og altså ikke kan bevæge sig så meget rundt, medicin til at forhindre blodpropper. Det kan enten være som indsprøjtning eller tabletter.


Når du bliver udskrevet

Hvis du skal fortsætte med at tage smertestillende midler eller anden medicin, efter du er blevet udskrevet, får du en medicinliste med hjem fra afdelingen. Her kan du se, hvilken medicin du skal tage på hvilke tidspunkter.


Få mere information om de lægemidler, du får

Du kan finde opdateret information om alle lægemidler og eventuelle bivirkninger på min.medicin.dk​ (åbner i nyt vindue). Her kan du søge efter den medicin, du får, i øverste højre hjørne af siden.

Du kan finde navnene på de lægemidler, du får, på din medicinliste.