Håndkirurgi

I håndkirurgisk afsnit behandler vi skader og lidelser i hånden og underarmen. ​Det er langtfra alle skader og lidelser, der skal opereres – vi behersker både behandling med og uden operation.​

​​Vi er for øjeblikket 6 speciallæger i håndkirurgisk afsnit, og vi beskæftiger os både med basal håndkirurgi og specialiseret håndkirurgi.

Vi har regionsfunktion inden for den specialiserede håndkirurgi. Det betyder, at vi er udpeget af Sundhedsstyrelsen til at behandle patienter fra hele regionen, der har brug for specialiseret håndkirurgi. Hvis en patient har behov for højt specialiseret håndkirurgi, står vi for at henvise patienten videre til rette sted.

Vi opererer ugentligt 30-35 patienter ambulant, hvor patienten kommer hjem igen samme dag, og 10-15 indlagte patienter.​​

​​​

 ​Vi behandler sjældne, komplicerede tilstande som:

​​
​​Ambulatoriet

Vi opererer de fleste af vore patienter ambulant på en særlig operationsstue, hvor ekspertisen er i top.

I vores ambulatorium møder du særligt dedikerede sygeplejersker, som er trænede i at vurdere og behandle håndkirurgiske patienter.


Genoptræning

Håndkirurgisk afsnit har tilknyttet en ergoterapi, som fysisk ligger i forlængelse af vores ambulatorium. Det betyder, at genoptræningen foregår i et tæt samarbejde mellem læger, ergoterapeuter og ambulatoriesygeplejersker. Vi er kort sagt et team. Det er vigtigt, når der er behov for specialiseret genoptræning.

Hvis der ikke er behov for specialiseret genoptræning, sørger vi for, at du får en henvisning til genoptræning i en kommunal ergoterapi tæt på din bopæl.

Du kan læse mere om vores ergoterapi her.