Afdelingens tilbud om kølehættebehandling

​Som de eneste i Danmark tilbyder vi kølehættebehandling som forebyggelse af hårtab ved kemoterpi

​Minimering eller forebyggelse af hårtab.

Flere undersøgelser har vist hårtab ved kemoterapi kan minimeres eller helt forhindres ved kølehættebehandling i forbindelse med kemoteapi.

Kølehættebehandling i ambulatoriet består i, at du får en silikonehætte på, hvor igennem der løber nedkølet vand. Formålet er at nedkøle hovedbunden til 5 grader.

Hætten skal på 30 minutter før kemoterapi start, skal være på under kemoterapi indløb og 1 timer efter kemoterapien er indgivet.

 Er du interesseret i at høre mere om kølehættebehandling kontakt sygeplejersken i ambulatoriet

Er du bosat udenfor Region Hovedstaden skal du henvises til kræftbehandling på Nordsjællands Hospital, Region Hovedstaden.

Hvad ved vi om effekten af kølehættebehandling? 

Internationale studier der har undersøgt dette fænomen. ( Chemotherapy-induced alopecia) viser der er forskellige resultater afhængig af kølehættevarighed, temperatur og patientens hårtype og tykkelse.

Erfaring i Onkologisk og Palliativ Afdeling er at patienterne er glade for behandlingen. Nogle patienter har ikke fuld gavn af behandlingen og vælger at ophører behandlingen efter to til fire gange. Patienterne er glade for at de har forsøgt at forbygge og minimere hårtab.

Afdelingen er ved at opstarte en undersøgelse der kan beskrive effekt og oplevelse af kølehættebehandling.

 

Redaktør