Operation/undersøgelse af struben

​Her kan du se film om - og finde svar på spørgsmål vedrørende operation i struben. Du kan også læse og downloade relevante dokumenter.


Resumé af hvad der foregår i filmen: ”Min første undersøgelse – struben”

Kvinde går hen til en skranke, og taler med en sekretær. Får vist vej til venteværelset. Sygeplejerske giver kvinden høretelefoner og viser hende indhold på iPad. Sygeplejerske viser ind til lægen. De taler sammen. Lægen undersøger ører, næse, mund og hals med diverse udstyr, bl.a. kikkert gennem næsen. Lægen lytter med stetoskop. Kvinde går hen ad gangen til elevator, ind ad dør, trykker på klokke ved anæstesi-venteplads. Kvinde og sygeplejerske går ind på indkaldelseskontor.
Resumé af hvad der foregår i filmen: ”Om min operation – struben”

Foto af diverse fødevarer med rødt kryds over. Foto af diverse drikkevarer med grønt tjekmærke over. Kvinde sidder på sengekant og drikker af et glas. Kvinde står ved siden af sengen med morgenkåbe på, tager briller på og går ud gennem dør og ind ad en anden dør. Foto af diverse make-up, creme og smykker med rødt kryds over. Foto af huskeliste til indlæggelsen med flg. tekst: Din egen faste medicin, hjemmesko, løse bukser, evt. morgenkåbe, toiletsager, bog eller anden underholdning. Kvinde sidder i seng og læser magasiner. Sygeplejerske kommer ind og giver kvinden et ark papir. Kvinde sidder med telefon. Sygeplejerske står i rum med medicin, kommer ind til kvinden, giver hende medicin i et bæger og scanner hendes armbånd. Foto med flg. tekst: Vi forventer, at du bliver udskrevet samme dag, men inden da skal du: observeres mindst 4 timer fra du vågner på opvågningsafsnittet, være smertedækket på den smertestillende medicin du får, kunne spise og drikke, have tisset efter operationen, være tilset af en læge. Sygeplejerske kommer hen til kvinden, som ligger i sengen, og giver hende håndklæde og tandbørste. Kvinde slukker sengelampen og lægger sig til rette. Kvinde sidder i sofa, kigger i magasiner, taler i telefon.
Resumé af hvad der foregår i filmen: ”Min operation – struben”

Kvinde står ved skranke og taler med sygeplejerske, som viser ind på sengestuen. Kvinde sidder på sengekant, får udleveret tøj mm, får armbånd på og får målt blodtryk, puls mm. Kvinde bliver transporteret til operationsgang i sengen. Kvinde ligger på operationslejet, får lagt drop. Kvinde bliver transporteret i seng ind på opvågningen. Kvinde ligger i sengen, sygeplejerske taler med hende, viser hende redskab til vurdering af smerteniveau. Kvinde transporteres i seng igen. Sygeplejerske tager i mod i sengeafdelingen og tilbyder mad og drikke. Læge og sygeplejerske taler med kvinden ved sengen.


Ofte stillede spørgsmål 

 • Hvor lang tids sygemelding skal jeg beregne efter operationen?
  Som regel få dage, men sygemeldingen vurderes af lægen ved udskrivelsen, da varigheden afhænger af din beskæftigelse
 • Hvor lang tid skal jeg undgå fysisk aktivitet?
  Det kommer an på operationens omfang, men som regel få dage
 • Må jeg gå i svømmehallen?
  Ja, det må du gerne
 • Bliver jeg udskrevet samme dag?
  Ja, du vil i de fleste tilfælde blive udskrevet samme dag. Hvis du bor alene og ikke har pårørende der kan være hos dig, tilbyder vi at du bliver og overnatter i afdelingen
 • Må jeg spise hvad jeg vil efter operationen?
  Ja, du må spise hvad du vil
 • Får jeg smerter?
  Du vil ikke få stærke smerter, så håndkøbsmedicin vil som regel være tilstrækkeligt for at dække dine smerter.
Redaktør