Operation - skjoldbruskkirtlen

​Her kan du se film om - og finde svar på spørgsmål vedrørende operation i skjoldbruskkirtlen. Du kan også læse og downloade relevante dokumenter.


Resumé af hvad der foregår i filmen: ”Min første undersøgelse” (opereres i skjoldbruskkirtlen)

Kvinde går hen til en skranke, og taler med en sekretær. Får vist vej til venteværelset. Sygeplejerske giver kvinden høretelefoner og viser hende indhold på iPad. Sygeplejerske viser ind til lægen. De taler sammen. lægen undersøger ører, næse, mund og hals med diverse udstyr, bl.a. kikkert gennem næsen. Lægen scanner kvindens hals og  lytter med stetoskop. Kvinde går hen ad gangen til elevator, ind ad dør, trykker på klokke ved anæstesi-venteplads. Kvinde og sygeplejerske går ind på indkaldelseskontorResumé af hvad der foregår i filmen: ”Min operation” (opereres i skjoldbruskkirtlen)

Kvinde står ved skranke og taler med sygeplejerske, som viser ind på sengestuen. Kvinde sidder på seng, får udleveret tøj mm, får armbånd på og får målt blodtryk, puls mm. Kvinde bliver transporteret til operationsgang i sengen. Kvinde ligger på operationslejet, får lagt drop. Kvinde bliver transporteret i seng ind på opvågningen. Kvinde ligger i sengen, sygeplejerske taler med hende. Kvinde transporteres i seng igen. Sygeplejerske taler med kvinden, som ligger i sengen. Dræn i halsen tjekkes. Læge og sygeplejerske taler med kvinden, læge undersøger med kikkert gennem næsen.Resumé af hvad der foregår i filmen: ”Om min operation” (Skjoldbruskkirtlen)

Foto af diverse fødevarer med rødt kryds over. Foto af diverse drikkevarer med grønt tjekmærke over. Kvinde sidder på sengekant og drikker af et glas. Kvinde står ved siden af sengen med morgenkåbe på, tager briller på og går ud gennem dør og ind ad en anden dør. Foto af diverse make-up, creme og smykker med rødt kryds over. Foto af huskeliste til indlæggelsen med flg. tekst: Din egen faste medicin, hjemmesko, løse bukser, evt. morgenkåbe, toiletsager, bog eller anden underholdning. Kvinde sidder i seng og læser magasiner. Sygeplejerske kommer ind og giver kvinden et ark papir. Kvinde sidder med telefon. Sygeplejerske står i rum med medicin, kommer ind til kvinden, giver hende medicin i et bæger og scanner hendes armbånd. Sygeplejerske kommer hen til kvinden, som ligger i sengen, og giver hende håndklæde og tandbørste. Kvinde slukker sengelampen og lægger sig til rette. Kvinde sidder i sofa, kigger i magasiner, taler i telefon.


Ofte stillede spørgsmål

Hvor lang tids sygmelding skal jeg beregne efter operationen?
Vi anbefaler at du tager den med ro i 1-2 uger. Sygmeldingen vurderes af lægen ved udskrivelsen, da varigheden afhænger af din beskæftigelse. 

Hvor lang tid skal jeg undgå fysisk aktivitet?
Vi anbefaler at du tager den med ro i ca. to uger.

Er der restriktioner i forhold til hvor mange kilo jeg må bære på?
Ja, du skal undgå tunge løft og pulsen må ikke komme op.

Må jeg gå i svømmehallen?
Ja, når du har været til kontrol.

Bliver jeg udskrevet samme dag?
Nej, du skal være indlagt til dagen efter.

Må jeg spise hvad jeg vil efter operationen?
Ja, du må spise hvad du har lyst til.

Er der ambulant opfølgning efter operationen?
Ja. Ca. tre uger efter operationen, kommer du i vores ambulatorium.

Hvordan bliver arret?
Arret bliver efter nogle måneder en tynd hvid streg på halsen.

Kan jeg gøre noget for at arret ikke bliver så tydeligt.
Ja, du kan bruget plaster på arret i månederne efter og undgå sol på arret.

Redaktør