Parkinsonhold

​Her kan du læse mere om henvisningskriterier og fokus for indlæggelse.

Målgruppe for henvisning til parkinsonhold

• Stadie 1 eller 2 i sygdomsforløbet – selvhjulpen og uden faldtendens

• Forholdsvis nydiagnosticeret – eller manglende viden om diagnose i forhold til hensigtsmæssig træning i relation til sygdom

• Velreguleret medicinsk status uden svingende døgnrytme, som kan forhindre deltagelse i træning. Patienter efter DBS modtages ligeledes.

• Skal være uden kognitiv og psykisk problematikker

Fokus for indlæggelse:

• Viden om træning i forhold til diagnose samt fokus på at støtte patienten til at handle selv

• Konditionstræning, balancetræning, muskelstyrke – og udholdenhed samt vedligeholdelse af ledbevægelighed

• Mimik og stemmetræning

Patienter der allerede har været på Montebello for samme lidelse afvises som genganger. Ligeledes er patienter, der har været på lignende tilbud i andet regi og/eller allerede har et godt kendskab til træningsmetoder ikke målgruppen.