At ligge på gangen

Lunge- og Infektionsmedicinsk Afdeling er en travl afdeling med mange patienter. Vi kan derfor blive nødt til at lade nogle patienter ligge på gangen, når der ikke er flere ledige patientstuer. Det at ligge på gangen betyder dog ikke, at din behandling bliver ringere! Her kan du læse om, hvad det vil sige at ligge på gangen, og hvad vi i den situation gør for at gøre din indlæggelse til en så god oplevelse som muligt.

Hvad vil det sige at ligge på gangen?

Når der er overbelægning på vores sengeafsnit – altså flere patienter, end vi har pladser til på stuerne – kan vi blive nødt til at skabe sengepladser på gangarealerne. Vi vurderer, hvilke patienter der har et acceptabelt observationsbehov, der gør det forsvarligt at få en midlertidig plads på gangen.

 

Gangpladsen

Pladsen på gangen består af en seng, et sengebord og en skærm, der afskærmer dig lidt fra personale og andre, der går på gangen. Du får udpeget bad og toilet, som du kan bruge.

Gangpladserne har ikke et såkaldt patientkald – den snor, du kan trække i for at tilkalde personalet. Du får i stedet en ringeklokke, du kan bruge til at tilkalde personalet, når du har brug for hjælp.

 

Hvem holder øje med dig på gangen?

Ligesom de patienter, der ligger på patientstuerne, bliver du tilknyttet et plejepersonaleteam, som er ansvarlig for din pleje, og som observerer dig. Du bliver altså ikke glemt, når du ligger på gangen.

 

Hvem får ledige stue-pladser?

Når der bliver en plads ledig på en stue, vurderer plejepersonalet, hvilken patient der skal flyttes fra gangen til pladsen på stuen. Pladsen går altså ikke nødvendigvis til den, der har ligget på gangen i længst tid.​

Redaktør