Introduktionslæge

​Denne side er til dig, som er eller skal være introduktionslæge på Nordsjællands Hospital. På siden her har vi samlet relevant materiale og informationer om introduktionsuddannelsen.

​Målbeskrivelse

Du kan downloade Sundhedsstyrelsens landsdækkende målbeskrivelse (åbner i nyt vindue) med officielle retningslinier for speciallægeuddannelsen i gynækologi-obstetrik på DSOG's hjemmeside.

Uddannelsesprogram

Nordsjællands Hospitals uddannelsesprogrammer er en tilpasning af målbeskrivelse,  lærings- og evalueringsstrategier til lokale forhold og arbejdstilrettelæggelse. Du kan læse uddannelsesprogrammet for introduktionslæger på Nordsjællands Hospital på DSOG's hjemmeside.

Checkliste

Checklisten optæller aktivitet af udvalgte procedurer og danner baggrund for, hvornår der i logbogen kan skrives, at en kompetence er opnået. Checklisten er i lommeformat og udleveres ved ansættelsen. 

Download checklisten

Porteføljen 

Porteføljen er den mappe, hvor den uddannelsessøgende samler al sin dokumentation for sin uddannelse, (logbog, dokumentation for cases, audit, ultralydsbilleder, undervisning, forskning mv.) 
 Download forside til porteføljemappen

Som hjælp til indsamling af kompetencer i en travl hverdag har vi udarbejdet følgende oversigter i kittellommeformat:

Logbog

I logbogen dokumenteres, når de enkelte kompetencer er opfyldt. Logbogen skal ved afsluttet uddannelse indsendes til Sundhedsstyrelsen, for at dokumentere uddannelsen. 


 Download logbogen 

Kurser

Her kan du læse om de obligatoriske kurser i introduktions- og hoveduddannelsen.

Læs generelt om de obligatoriske kurser på lægeuddannelsen.dk (åbner i nyt vindue) 

For introduktionslæger:

 • Pædagogisk kursus II 
  Et to-dages kursus organiseret af Center for Klinik Uddannelse (CEKU). Det er en dag med kursus og en dag med uddannelsesaktivitet i egen afdeling. 
  LAS I (Ledelse organisation og samarbejde)
  Et to-dages kursus organiseret af Region Hovedstaden.

 • Kurser for introduktionslæger i Region Øst
  2 endagskurser organiseret af det specialespecifikke uddannelsesråd i gynækologi og obstetrik, Uddannelsesregion Øst. Oplysninger fås hos uddannelsesansvarlige overlæge.
  Se eksempel på kursusprogrammer:
  Kursus om obstetrik og regler og love (åbner i nyt vindue)
  Kursus om basal kirurgi og laparoskopi​ (åbner i nyt vindue)

Evaluering og dokumentation

Du kan downloade den officielle attest for gennemført uddannelse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Derudover skal den uddannelsessøgende evaluere afdelingen efter endt uddannelse. 

Læs mere om evaluering og dokumentation og download attesten fra Sundhedsstyrelsens hjemmeside (åbner i nyt vindue). Redaktør