Hoveduddannelse

​Denne side er til dig, som er eller skal være kursist på Gynækologisk Obstetrisk Afdeling på Nordsjællands Hospital i forbindelse med din hoveduddannelse. På siden her har vi samlet relevant materiale og informationer om kursistuddannelsen.​

​Målbeskrivelse

Du kan downloade Sundhedsstyrelsens landsdækkende målbeskrivelse med officielle retningslinier for speciallægeuddannelsen i gynækologi og obstetrik samt tilhørende materiale.

Uddannelsesprogrammer

Nordsjællands Hospitals uddannelsesprogrammer er en tilpasning af målbeskrivelse, lærings- og evalueringsstrategier til lokale forhold og arbejdstilrettelæggelse. 

Du kan læse uddannelsesprogrammet for kursister på Nordsjællands Hospital på DSOG's hjemmeside.

Checklisten 

Checklisten optæller aktivitet af udvalgte procedurer og danner baggrund for, hvornår der i logbogen kan skrives, at en kompetence er opnået. Checklisten er i lommeformat og udleveres ved ansættelsen. 
 Checklisten er integreret i målbeskrivelse for speciallægeuddannelsen i Gynækologi og obstetrik (åbner i nyt vindue).

Porteføljen 

Porteføljen er den mappe, hvor den uddannelsessøgende samler al sin dokumentation for sin uddannelse, (logbog, dokumentation for cases, audit, ultralydsbilleder, undervisning, forskning mv.) 
Download forside til porteføljemappen (åbner i nyt vindue).

Vi har udarbejdet oversigter over kompetencevurderingsmetoder samlet i et lommehæfte, som udleveres ved ansættelsen. 

Logbog 

I logbogen dokumenteres, når de enkelte kompetencer er opfyldt. Logbogen skal ved afsluttet uddannelse indsendes til Sundhedsstyrelsen, for at dokumentere uddannelsen.

Logbogen er integreret i målbeskrivelse for speciallægeuddannelsen i Gynækologi og Obstetrik (link til Sundhedsstyrelsen, åbner i nyt vindue)

Kurser

Læs om de obligatoriske kurser i hoveduddannelsen på lægeuddanelsen.dk (åbner i nyt vindue).

I hoveduddannelsen:

 • LAS II
  Et tre-dages kursus organiseret af videreuddannelsesrådet i Uddannelsesregion Øst. LAS II skal først planlægges efter afslutning af de specialespecifikke U-kurser
 • LAS III
  Et fire-dages kursus organiseret af Sundhedsstyrelsen.
  LAS III skal først planlægges efter afslutning af de specialespecifikke U-kurser
 • Specialespecifikke U-kurser
  Specialespecifikke U-kurser i hoveduddannelsen varer i alt 30 dage.
 • Kurser i forskningstræning.
  Læs mere om forskningstræning på DSOG's hjemmeside (åbner i nyt vindue) og på www.laegeuddannelsen.dk (åbner i nyt vindue)

Dokumentation og evaluering

Speciallægeuddannelsen skal dokumenteres juridisk. Du kan downloade den officielle attest for gennemført uddannelse på Sundhedsstyrelsens hjemmeside. Derudover skal den uddannelsessøgende evaluere afdelingen efter endt uddannelse. 

Læs mere om dokumentation og evaluering og download attesten fra  Sundhedsstyrelsens hjemmesideRedaktør