Undgå spredning af smitsomme bakterier og vira

​Vi ønsker at undgå spredning af smitsomme sygdomme, hvilket blandt andet indbefatter MRSA, forkølelse og influenza. Vi kan kun undgå spredning ved en fælles indsats. Læs derfor mere om håndhygiejne under Praktiske oplysninger. Der er særlige forholdsregler omkring smittebegrænsning af MRSA.

Hvad er MRSA?

MRSA (Meticillin Resistent Staphylococcus Aureus) er stafylokokker, der er modstandsdygtige over for behandling med almindelige antibiotika. Det er derfor vigtigt at gøre en indsats for at fjerne bakterien.

MRSA kan især findes hos personer, der har været indlagt på et hospital i udlandet, men de senere år har bakterien ligeledes spredt sig til borgere, der ikke har været indlagte.

Hvem skal undersøges?

Hvis du har været indlagt på et hospital i udlandet inden for de sidste 6 måneder skal du undersøges (podes) hos din egen læge, inden du møder på hospitalet.

Vær opmærksom på, at man godt kan være bærer af bakterien på huden eller i næsen, uden at man har tegn på infektion. Bakterien kan give infektioner som fx bylder, sårinfektion og brystbetændelse.

Hvis du i dit graviditetsforløb bliver indlagt på et hospital uden for Danmark, er det ligeledes vigtigt, at du bliver podet hos din egen læge, når du kommer hjem til Danmark igen.

 Læs mere om MRSA på Sundhedsstyrelsens hjemmeside (åbner i nyt vindue)


Redaktør