Min anden fødsel - første hjemmefødsel

​Vi havde en rigtig god oplevelse med at føde hjemme og vi vil klart anbefale alle at overveje den mulighed.

En nybagt mor fortæller: 

Jordemoderen kom til os

Jeg fik veer hen ad eftermiddagen og om aftenen ringede jeg til fødegangen for at orientere om veerne. Jeg blev kort efter ringet op af en hjemmefødselsjordemoder, som præsenterede sig og vi aftalte at hun ville komme forbi og tjekke op på hvor langt jeg var fremme. Veerne var stadig uregelmæssige, men vi fik alligevel besøg og hun blev da også hjemme hos os.   

Jordemoderen ankom og vi fik en snak om hjemmefødslen, hvad hun havde behov for og hvad vi skulle gøre klar. Der var en ro og det var bare så dejligt at være hjemme og ikke skulle tænke på at transportere sig til hospitalet - med risiko for at blive sendt hjem igen.

Fødslen forløb problemfrit og vi følte os begge trygge og i de bedste hænder under hele forløbet.

Jordemoderen blev til et par timer efter fødslen og var god til at hjælpe til med at få lagt ham til brystet og hele tiden sikre sig at vi var okay.

Ude godt – hjemme bedst

Det var så rart at være i egne omgivelser, hvor man kunne sætte den musik på som vi ønskede og lave den mad og drikke som vi havde lyst til.

Der var heller ikke noget at bekymre sig om med hensyn til oprydning og svineri, og jeg kunne bruge lige de fødestillinger jeg ønskede, samt bevæge mig hen hvor jeg havde lyst til at føde.

Sammenlignet med vores første fødsel, som foregik på hospitalet, så var der meget mere ro denne gang. Ved en hjemmefødsel skal man ikke forholde sig til vagtskifte og om jordemoderen har flere fødende samtidig. Her havde vi vores egen jordemoder, som var med under hele fødslen og timerne efter.

Hvis vi er så heldige at skulle have et tredje barn, så bliver det helt sikkert også ved en hjemmefødsel.   


Marts 2021
Malene, mor til Herman, 3600g, født hjemme


Redaktør