En lyn-hjemmefødsel

​Alt i alt går der altså kun 1 time og 45 minutter fra jeg vågner af vandafgang, til jeg har født

​En nybagt mor fortæller:​

Vandet går –  vee​rne kommer – det går stærkt

Torsdag aften d. 18. august kl. 23.25 vågner jeg op ved at vandet er gået. 

Jeg tør ikke helt tro på at det faktisk er NU, men der går ikke mere end et splitsekund før jeg er sikker på at fødslen er godt i gang. 

Veerne rammer nemlig på fuldsmadder og de kommer skyllende over mig med kun 1-2 minutters mellemrum. Min kæreste får straks trillet vores 2årige datter over til sin farmor og farfar i barnevognen, og da han er hjemme små 10 minutter senere, fylder han fødekarret. 

På samme tid har jeg en jordemoder i røret, der hjælper mig igennem veerne. Ambulancereddere bliver tilkaldt som ekstra tryghed for os, fordi veerne er så godt i gang og fordi hjemmefødselsjordmoderen har ca. en times transporttid til os. 

De når dog kun af være her i små 15 minutter, da jordemoderen kommer ind ad døren, men det var rart at have nogen ved vores side relativt hurtigt. 

Fødekarret var endelig blevet klar idet jordemoderen kom - virkelig godt timet, for blot 15 minutter senere kom vores lille søn til verdenen i dejlige rolige omgivelser.​

Som en uvirkelig og dejlig drøm

Alt i alt går der altså kun 1 time og 45 minutter fra jeg vågner af vandafgang, til jeg har født. 

Vi er SÅ glade for at vi valgte at føde hjemme og slap for transporten til hospitalet. 

Det var så dejligt roligt med én jordemoder til stede, der kunne have fuldt fokus på os og den lille i de efterfølgende timer. 

3 timer efter fødslen kunne vi i ro og mag gå i seng, og det var næsten som en uvirkelig drøm at vågne op i egne omgivelser og være fuldt ud tryg ved amning og alt andet omkring en lille nyfødt.


August 2022
Casper, Alice og lille Kassander, 2. fødsel, 1. hjemmefødsel​


Redaktør