Sådan berøres gravide, fødende og barselsfamilier af coronasituationen

Skal du til ultralydsskanning, jordemoderundersøgelse eller lægesamtale er du velkommen til at tage én voksen ledsager med. Børn kan desværre ikke deltage.

Hold løbende øje med vores hjemmeside, da tingene kan ændre sig.

En voksen pårørende kan deltage i graviditetsundersøgelserne

Fra mandag den 15. juni 2020 kan partner eller en anden voksen pårørende deltage i jordemoderundersøgelser, skanninger og lægesamtaler. Børn kan ikke deltage.

Vi skal dog stadig opretholde afstand ikke mindst i vores venteområder, og derfor skal den gravide fortsat komme uden pårørende til glucosebelastninger.

Børn kan ikke deltage i de ambulante besøg

Ved indlæggelse til fødsel eller igangsættelse af fødsel kan partner eller anden voksen pårørende deltage.

Info til gravide og ledsagere til ultralydsskanning

Se de nye retningslinjer for at have ledsagere med til ultralydsskanning

Første jordemoderkonsultation er en telefonkonsultation

Forholdsreglerne i jordemoderkonsultationen er skærpede for at nedsætte spredningen af Coronavirus. 

Derfor bliver din første jordemoderkonsultation (omkring graviditetsuge 16) en telefonkonsultation, hvor du vil blive ringet op af en jordemoder.  

Du kan forvente at blive ringet op af en jordemoder mellem 13. og 18. graviditetsuge i tidsrummet kl. 8.00 til 15.00. Jordemoderen ringer fra skjult nummer.

For at sikre, at vi kan komme i kontakt med dig, opfordres du til at gå i MinSP: minsundhedsplatform.dk, Her kan du kontrollere, at vi har det rigtige telefonnummer og email-adresse til dig. Du får adgang til MinSP med NemID.

Virtuel fødselsforberedelse

Vores fødselsforberedelse starter op igen d. 2. september, men vi har begrænsede pladser på grund af coronasituationen. 

Se i stedet vores virtuelle fødsels- og forældreforberedelse

Hvis du bliver syg

Hvis du som gravid bliver syg/oplever symptomer på COVID-19 skal du henvende dig til din egen læge eller på akuttelefon 1813.

Har du har akut behov for at tale med en jordemoder om din graviditet fx hvis du oplever smerter, blødning, for tidlige veer, mindre liv eller andet der bekymrer dig, så skal du som hidtil ringe til Akutmodtagelsen for Gravide på 48 29 37 56.

Til dig der er i begyndende fødsel OG med mistanke om smitte med COVID-19

Har du symptomer på COVID-19 når du er i begyndende fødsel med enten veer eller vandafgang, bedes du ringe til fødegangen med det samme på tlf. 48 29 37  41, så vi kan lægge en plan for forløbet.

Har din partner symptomer eller fået påvist COVID-19 er det desværre ikke muligt at være med til fødslen. Hvis din partner er syg eller har symptomer, kan du tage en anden rask ledsager med til fødslen.

Igangsættelse, fødsel og barsel

Hvis hverken du som gravid/fødende eller din partner har symptomer på COVID-19 eller er testet positive for COVID-19, vil graviditets-, fødsels- og barselsforløb forløbe som vanligt.

Såfremt din partner er rask, uden risiko for at være smittet / uden symptomer på COVID-19, er partner velkommen til at deltage i fødslen. 

Børn må ikke deltage eller komme på besøg på hospitalet.

Hjemmebarsel

Vi tilbyder fortsat opfølgende besøg i hjemmet i dagene efter fødslen. Barselsjordemoderen vil ringe til jer på dagen for hjemmebesøget og høre til familiens velbefindende og aftale nærmere om besøget med jer.

Redaktør