Sådan berøres gravide, fødende og barselsfamilier af coronasituationen

Skal du til ultralydsskanning, jordemoderundersøgelse, lægesamtale eller føde er du velkommen til at tage én voksen ledsager med. Børn kan desværre ikke deltage.

Hold løbende øje med vores hjemmeside, da tingene kan ændre sig.

Én voksen pårørende kan deltage i graviditetsundersøgelserne og til fødslen

For at begrænse smittespredning henstiller vi til, at man højst tager én voksen pårørende med til at deltage i jordemoderundersøgelser, skanninger, lægesamtaler og fødsel. Børn kan ikke deltage.

Vi skal dog stadig opretholde afstand ikke mindst i vores venteområder, og derfor skal den gravide fortsat komme UDEN pårørende til glukosebelastninger.

Børn kan ikke deltage i de ambulante besøg

Ved indlæggelse til fødsel eller igangsættelse af fødsel kan partner eller anden voksen pårørende deltage.

Virtuel fødselsforberedelse

Vores fødselsforberedelse er aflyst på ubestemt tid på grund af corona-situationen. 

Se i stedet vores virtuelle fødsels- og forældreforberedelse

Hvis du bliver syg

Hvis du som gravid bliver syg/oplever symptomer på COVID-19 skal du henvende dig til din egen læge eller på akuttelefon 1813.

Har du har akut behov for at tale med en jordemoder om din graviditet fx hvis du oplever smerter, blødning, for tidlige veer, mindre liv eller andet der bekymrer dig, så skal du som hidtil ringe til Akutmodtagelsen for Gravide på 48 29 37 56.

Til dig der er i begyndende fødsel OG med mistanke om smitte med COVID-19

Har du symptomer på COVID-19 når du er i begyndende fødsel med enten veer eller vandafgang, bedes du ringe til fødegangen med det samme på tlf. 48 29 37  41, så vi kan lægge en plan for forløbet.

Har din partner symptomer eller fået påvist COVID-19 er det desværre ikke muligt at være med til fødslen. Hvis din partner er syg eller har symptomer, kan du tage en anden rask ledsager med til fødslen.

Igangsættelse, fødsel og barsel

Hvis hverken du som gravid/fødende eller din partner har symptomer på COVID-19 eller er testet positive for COVID-19, vil graviditets-, fødsels- og barselsforløb forløbe som vanligt.

Såfremt din partner er rask, uden risiko for at være smittet/uden symptomer på COVID-19, er partner velkommen til at deltage i fødslen. 

Børn må ikke deltage eller komme på besøg på hospitalet.

Hjemmebarsel

Vi tilbyder fortsat opfølgende besøg i hjemmet i dagene efter fødslen. Barselsjordemoderen vil ringe til jer på dagen for hjemmebesøget og høre til familiens velbefindende og aftale nærmere om besøget med jer.

Redaktør