​​​​​​​​Tone, der er barselssygeplejerske, er en af de dygtige undervisere, der afholder online fødselsforberedelse.

Live fødsels- og forældreforberedelse

Du kan deltage i fødselsforberedelse hjemme fra sofaen, nu hvor vores dygtige jordemødre og sygeplejersker er gået online.

Webinarene faciliteres af vores dygtige jordemødre og barselssygeplejersker. Der er mulighed for dialog, og for at I trygt, via chatfunktionen i Teams, kan stille jeres spørgsmål undervejs til de jordemødre og barselssygeplejersker, der underviser jer. Underviserne vil undervejs også stille spørgsmål til jer, som kan forberede jer på fødslen og til den første tid med jeres nyfødte barn.

Vi forventer, at der vil være 40-50 deltagere ved hvert webinar.​

Fødselsforberedelse på Teams

Den virtuelle fødselsforberedelse vil foregå via Teams platformen som et 'live' arrangement.

I kan som kommende forældre deltage, via et link, i virtuel fødselsforberedelse enten derhjemme, i sommerhuset eller hvor der er en stabil netforbindelse. Og hvis du som partner ikke har mulighed for at deltage i live arrangementet, kan du se det online de efterfølgende syv dage.

Praktisk info        

Du kan tilmelde dig enten ved at skrive en besked til os via Min Sundhedsplatform eller ved at kontakte os på telefon 48 29 48 84 mellem kl. 08.00 og 15.00.

 

Skriv til os via Min Sundhedsplatform (login med Nem-ID)


Når du er tilmeldt, får du 2-5 dage inden livebegivenheden et link tilsendt til den pågældende online begivenhed.

Webinarene består af to moduler og afholdes hver onsdag kl. 16.30 til ca. 18.30, modul 1 afholdes i lige uger og modul 2 afholdes i ulige uger.

  • Modul 1: Graviditet & Fødsel (32.-34. graviditetsuge)
  • Modul 2: Det nyfødte barn & De nybagte forældre (34.-36. graviditetsuge)

Videoer

Klik på link for at se video om

Klik på link for at se video om

Virtuel fødselsforberedelse
Klik her for at se vores tidligere oplagte videoer om fødselsforberedelse (åbner i nyt vindue)Forberedelse til hjemmefødsel

Vi opfordrer alle, uanset om man ønsker at føde på hospitalet eller hjemme, til at deltage i vores Fødsels- og Forældreforberedelse. Ønsker du og din partner at føde hjemme, opfordres I desuden til at hente mere viden om hjemmefødsel.

Læs om hjem​mefødsel

Her kan I blandt andet se en video med en jordemoder, der fortæller om det at føde hjemme, om fordele og ulemper og alt det praktiske ved hjemmefødsel.


Afspænding og åndedrætstræning for gravide - forberedelse til din fødsel

Fødslen er en anderledes oplevelse end noget, du har prøvet før, og det er godt, at du lærer dig nogle strategier for, hvordan du kan møde det stykke arbejde, som din krop udfører under fødslen.

Når du bruger lydfilen, træner du din evne til at mærke kroppen, at forblive afspændt - også når kroppen arbejder intenst, og du lærer en åndedrætsteknik, du kan holde fokus på under véerne.

Når du laver denne træning mange gange op til fødslen, kommer den til at fungere som "mental træning", som også sportsstjerner bruger op til større præstationer. Det lægger sig på "lager" i din bevidsthed, så det er let tilgængeligt, når du er i fødslen.

God fornøjelse med din træning.

 Hør afspændingsøvelse

​Tekst og indtaling: Jordemoder Ambika Marianne Ravn

Musik: Tommy Jervidal

Det er tilladt at kopiere samt videregive lydfilen til andre. Det er ikke tilladt at sælge lydfilen eller lægge den på internettet andre steder end på denne hjemmeside. Det er naturligvis tilladt at linke til lydfilens placering her på siden.​


Redaktør