Hjemmefødselsberetninger

​​Læs beretninger fra andre om deres oplevelser med hjemmefødsel.

​Min første fødsel

​Hun vejede 3550 g og var 52 cm lang. Der gik 4 1/2 time fra vandafgang til jeg var helt åben, og det tog 25 minutter at presse hende ud. Jeg bristede ikke, hvilket jeg var meget taknemlig for.

​En fars fødselsberetning. Tredje fødsel – første hjemmefødsel

​Kl. 01:57 er det hele overstået efter en hurtig fødsel.  Jordemoderen går i gang med papirarbejdet mens vi ligger roligt i sengen. Da tjekkene er overstået, kører hun afsted, og vi er nu rigtigt glade for at vi har født hjemme og ikke behøver at skulle bakse ud i en bil og køre hjem.

Vores første fødsel - hendes oplevelse

​For mig betød det rigtig meget at være hjemme så snart min dreng kom til verden. I min lejlighed med mine katte og min kæreste. Derudover betød det meget, at min kæreste skulle være en del af fødslen og tage fat, hvilket han bedre ville kunne gøre herhjemme.

Vores første fødsel - hans oplevelse

​Jeg valgte, at vi skulle forberede os sammen og det var det bedste jeg gjorde for mig selv: Jeg besluttede mig for at være en aktiv del af forberedelsen, så jeg kunne være en aktiv del af fødslen. Og det var jeg virkelig!

Min anden fødsel - første hjemmefødsel

Vi havde en rigtig god oplevelse med at føde hjemme og vi vil klart anbefale alle at overveje den mulighed.

Når barnet kommer før jordemoderen​​​

Hvis vi en anden dag skulle få endnu et barn, så ville vi helt klart vælge en hjemmefødsel igen - hvor vi dog ringer lidt tidligere end denne gang.​

Det kunne godt være i dag

Wow. Vi lod hende være lidt under vandet der i sin sejrsskjorte, og kiggede alle fire ned på hende. Hun havde helt åbne øjne, og kiggede op på mig med sine klare​ blå øjne.

En næ­sten jule-hje​m­me-fød­sel​

​Det sner udenfor og mørket falder på. Naboernes julelys tændes på altanerne rundt om os, alt imens vi stille lander i at være blevet én mere i famil​ien.


Redaktør