Børn og unge med diabetes

​​Et barn med nyopdaget diabetes indlægges normalt sammen med sine forældre på Børne- og Ungeafdelingen. Når barnet er 15-18 år, overgår behandlingen til Endokrinologisk Ambulatorium . Det er også her, at unge med en nyopdaget diabetes går i behandling.

​​​​​​​​

​​​​​Behandlingen starter på hospitalet​. Samtidig begynder oplæringen i de praktiske forhold, som alle børn og familier selv skal kunne klare i det daglige liv. Denne undervisning indeholder blandt andet vejledning om kost, injektion af insulin og måling af blodsukker.

Når barnet/den unge har fået reguleret sin diabetes med medicinsk behandling her på hospitalet, skal sygdommen løbende kontrolleres. Derfor følger vi børnene/de unge med flere besøg årligt på ambulatoriet. Her diskuteres problemer af enhver art omkring sygdommen – både de rent praktiske, men også problemer forbundet med at lære at leve med en kronisk sygdom.

Hospitalets diabetesspecialister yder med andre ord hjælp til selvhjælp. For i hverdagen skal barnet eller den unge selv kunne klare dagligdagen med hjælp fra forældrene. 

Der kan let opstå tvivl og spørgsmål, for at få råd og vejledning kan I ringe til:

  • Diabetessygeplejersken, Endokrinologisk Ambulatorium,  tlf. 48 29 48 18
  • Diabetessygeplejerske Børneafdelingen, Susanne Lisbjerg,  tlf. 48 29 43 35
Redaktør