Information til patienter

Til dig der gerne vil deltage som patient i et forskningsprojekt inden for diabetes, knogleskørhed, sygdomme i skjoldbruskkirtlen eller nyrerne.

Når du deltager som patient i et forskningsprojekt hjælper du med at øge viden og derigennem muliggøre den løbende udvikling mod stadig mere optimal behandling. 

Afdelingen kører en lang række forskningsprojekter og der kommer løbende nye til. Hvert projekt har sin egen målgruppe og afgrænsning. Der vil også være forskel mellem projekterne, hvor meget tid det kræver af dig at deltage og det skal selvfølgelig afstemmes med dine ønsker. Derfor er det vigtigt, at der findes det rigtige match mellem patient og projekt. 

Projekter der aktuelt rekrutteres patienter til:

HypoMetrics

Vi er en del af et spændende EU-projekt der handler om lavt blodsukker hos personer med diabetes type 1 eller 2 i forhold til kliniske faktorer, søvn, livskvalitet og produktivitet.

Projektet varer 10 uger, hvor du 2 gange skal komme i afdelingen, de resterende besøg foregår over telefonen. Du skal i forsøgsperioden bruge en kontinuert glukose måler (Flash Libre 2), et FitBit aktivitetsur (som du må beholde, når projektet er slut) og bruge en app med spørgsmål om lavt blodsukker og forskellige andre parametre. Vi ændrer ikke på din behandling i projektet.

For at kunne deltage i projektet skal du have diabetes, være i insulin-behandling (injektion eller pumpe) og indenfor den sidste måned have haft symptomer på lavt blodsukker (f.eks. rysten, sveden, uro eller hjertebanken) eller have målt et lavt blodsukker.

Når du kommer til kontrol i afdelingen, kan du blive spurgt om du er interesseret i at høre mere om projektet. Du kan også selv henvende dig til os, hvis du synes det lyder interessant for dig.

Ønsker du at vide mere omkring projektet, er du meget velkommen til at kontakte:
Læge og ph.d.- studerende Julie Maria Bøggild Brøsen. Send en mail til: Julie Maria Bøggild Brøsen 

Projektsygeplejerske Stine Tving Kjøller, Telefon 48297579 Endokrinologisk Ambulatorium H0652.Send en mail til:  Stine Tving Kjøller

 

HypoTrain

Vi laver i samarbejde med diabetesklinikker i Århus og Sheffield i England en spørgeskemaundersøgelse om type 1 diabetes og fysisk aktivitet. Når du er til opfølgning i diabetes-ambulatoriet kan du derfor blive opfordret til at besvare spørgeskemaet. Ved spørgsmål kan du kontakte Peter Lommer Kristensen på e-mail. Send en mail til: Peter Lommer Kristensen

 

 

 


Redaktør