Infektioner

​Børne- og ungeafdelingen har et team med speciel interesse og viden inden for det infektionspædiatriske og immunologiske subspeciale. Til teamet er tilknyttet flere speciallæger med interesse for området samt sygeplejersker med specialkompetencer.

B​ørne- og ungeafdelingen har et team med speciel interesse og viden inden for det infektionspædiatriske og immunologiske subspeciale. Til teamet er tilknyttet flere speciallæger med interesse for området samt sygeplejersker med specialkompetencer​

Der foretages udredning og behandling af børn i alderen 0 – 17 år med infektionssygdomme, immunologiske sygdomme, kronisk lungesygdom og immundefekter;

Eksempelvis:

  • Udredning af immundefekter, hvor afdelingen har højtspecialiseret funktion i Region Hovedstaden for behandling af immundefekter med overvejende antistofmangel.
  • Forskellige bakterielle og virale infektioner, herunder: Almindelige børnesygdomme og komplikationer hertil, lungebetændelser, hudinfektioner, hjernehindebetændelse, hjernebetændelse, blodforgiftninger, knogle- og led infektioner.
  • Rejserelaterede febertilfælde, herunder malaria m.fl.
  • Recidiverende febertilfælde, herunder udredning af febersyndromer.
  • Akutte og kroniske bindevævssygdomme/gigtsygdomme. Afdelingen har delvis regionsfunktion indenfor børneleddegigt og nogle børn følges i "shared care" med børnereumatologisk ambulatorium Rigshospitalet.
  • Udredning og behandling af børn med kronisk lungesygdom: Strukturelle og interstitielle sygdomme.
  • Udredning af lymfeknudehævelse.

Afhængigt af sygdommens karakter udredes og behandles barnet/den unge under en indlæggelse og/eller et ambulant forløb.

Teamet har en tæt relation til afdelingens Allergi- og Lunge team samt et velfungerende samarbejde med speciallæger på Rigshospitalet.

Mange kroniske patienter følges i "shared care", således at kontroller foregår skiftevis lokalt og på Rigshospitalet.

Behandlingen følger nationale og internationale guidelines.

Læs mere


Redaktør