Indlæggelse

​På Børne- og ungeafdelingen modtages hver dag børn og unge med mange forskellige sygdomme og i alle aldre til akutte eller planlagte indlæggelser. ​

​Før du henvender dig i Børne- og Ungeafdelingen, skal du have en henvisning fra din egen læge, en speciallæge, en anden Børne- og Ungeafdeling, fødeafdeling, klinik eller 1813.  

  • Akut syge børn
    Hvis der er behov for akut vurdering og evt. indlæggelse, kan barnet modtages, så snart den henvisende læge eller 1813 har meldt barnet til Børne- og Ungemodtagelsen. 

Ikke-akutte henvisninger
Ikke-akutte henvisninger fremsendes til Børne- og Ungeafdelingen, der hurtigst muligt finder en tid til ambulant vurdering. 

For at du på forhånd kan danne dig et indtryk af vores afdeling er der her på siden lagt nogle informationer, som du/dit barn forhåbentlig kan få glæde af.

Børn og unge er ofte - ligesom voksne - bange for det de ikke kender. Derfor er det vigtigt, at forberede mindre børn så godt som muligt, så de kan føle sig tryg ved indlæggelsen. Du, som forældre, kan medvirke til dette ved at forklare dit barn, hvad der skal ske eventuelt ved hjælp af bøger, tegninger eller lege med dukker og bamser.  

Under indlæg​​​​gelsen er det vigtigt, at far eller mor er tilstede hele tiden. ​​​​​​​

HC And og hans venner

HC And og hans venner fortæller børnene om forskellige undersøgelser og behandlinger på hospitalet, som f.eks. røntgenundersøgelser og skanning, bedøvelse, blodprøver, gips og drop. Der er også afsnit om konkrete diagnoser som type 1 diabetes, astma, allergi og nyresygdom. Mød HC And og hans venner.

Skal dit barn bedøves?

Download pjecen 'Laura skal bedøves' og læs den sammen med dit barn inden indlæggelsen

Skal dit barn stikkes


Redaktør