Forskningsassistenter søges

Interesseret i anæstesi og ultralydsvejledt smertebehandling - interesseret i forskning?
Se her!
Anæstesiologisk Afdelings ​Forskningsenhed på Nordsjællands Hospital - Hillerød søger medicinstuderende på 4. semester eller derover til hjælp med afvikling af forsøg i aften- og nattetimer (løn og vilkår efter FADL’s overenskomst for lægestuderende, der beskæftiges som sygeplejevikar). 
Forsøgsansvarlige: 
  • Læge, klinisk assistent Claus Behrend Christiansen (forsøg 1)
  • Læge, klinisk assistent Mikkel Herold Madsen (forsøg 2)

Baggrund for forsøget 

På trods af store fremskridt inden for ultralydsvejledt perifer smertebehandling, er der fortsat dårlig konsensus omkring, hvordan man opnår den mest effektive nerveblokade med brug af mindst mulig lokalbedøvelse. En overset, men nok lige så vigtig faktor er lokalbedøvelsens administrationsmetode, altså infusionshastigheden, som lokalbedøvelsen gives med.

​Hvor - hvornår - hvad går det ud på?

​Forsøgssted​​​​Klinisk forskningsenhed, Nordsjællands Hospital - Hillerød
​Forsøgsperiode​Medio februar 2016 – ultimo juni 2016
​Tidspunkt​Mandag, tirsdag, onsdag fra kl. 15.00 – 23.00 og 23.00 – 07.00​
I dette kontrollerede og randomiserede studie på raske forsøgspersoner indsættes to nervekatetre sterilt og ultralydsvejledt: et nær n. ischiadicus på højre ben og et nær n. peroneus communis i venstre ben. 

Herefter indgives et langtidsvirkende lokalbedøvende middel (ropivacain 0,5 %) i hvert kateter med en af fem mulige mængder (forsøg 1) eller infusionshastigheder (forsøg 2). 
Vores primære effektmål er nerveblokadens varighed, men vi vil også måle på lokalbedøvelsens spredning langs nerven, anslagstid og graden af nerveblokade, bedømt ud fra graden af ændret kuldesans og muskelstyrke i det relevante område. 

Efter injektionen skal forsøgspersonerne testes én gang i timen. Vi forventer, at de fleste nerveblokader varer omtrent et døgn.

Vi søger

5-10 medicinstuderende, der interesserer sig for anæstesi og/eller ultralydsvejledt smertebehandling og som ønsker at hjælpe til med at måle på varigheden af vores nerveblokader. Det foregår i aften- og nattetimerne mandag, tirsdag og onsdag fra marts til og med juni måned 2016.​

Vi tilbyder

Vi tilbyder et relativt nemt arbejde, hvor dét, der til gengæld kræves er altafgørende for et godt forsøg (gode valide målinger én gang i timen, indtil nerveblokaden holder op). Løn og vilkår følger FADL’s overenskomst for lægestuderende, der beskæftiges som sygeplejevikar.

Vi er en del af afdelingens store forskningsteam, der har mange forsøg i gang og i støbeskeen. Der vil derfor være rig mulighed for at lære en masse (anæstesi og forskningsmetode) og på sigt at hjælpe til ved andre forsøg eller måske starte noget op selv – vi har masser af gode idéer .

Kontakt

Du er velkommen til at kontakte os for yderligere information  - vi glæder os til at høre fra dig!

Læge, klinisk assistent Claus Behrend Christiansen
Tlf. 48 29 66 80

Læge, klinisk assistent Mikkel Herold Madsen​
Tlf. 48 29 66 80

Redaktør