Pårørende
Det kan være meget svært at være pårørende til en intensivpatient . Du kan føle, at du ikke har kontrol over situationen og have problemer med at forstå, hvad der sker.
Der kan være mange informationer og meget at forholde sig til på én gang, og det kan være svært at huske eller forstå informationerne første gang, de bliver forklaret. Derfor er det vigtigt for os, at du spørger, hvis du bliver bekymret eller er i tvivl om noget.
Du er altid velkommen til at tale med sygeplejersken eller lægen om, hvad du som pårørende kan bidrage med. Du kender patienten bedst, og den viden er vigtig for personalet.
I folderen
'Hej Pårørende' fra Dansk Selskab for Patientsikkerhed kan du læse mere om, hvad du kan gøre som pårørende. Folderen åbner i et nyt vindue.
Besøg
Som nærmeste pårørende er du velkommmen til at komme på besøg hele døgnet. Benyt venligst dørklokken ved indgangen til intensivafsnittet, personalet vil herefter vise dig vej til patientstuen.
For at skåne patienten bedst muligt anbefaler vi, at der ikke kommer mere end
to besøgende af gangen. Børn er velkomne - vurder selv, hvad der er bedst - tal evt. med sygeplejersken.
Isolation
En patient isoleres for at forhindre spredning af smitte til andre patienter.
Du må som pårørende gerne have almindelig kontakt med patienten, men du skal vaske hænder og spritte dem af før og efter besøget.
Efter besøg på en isolationsstue er det vigtigt, at du forlader afsnittet og hospitalet kort efter for at undgå risiko for spredning af eventuelle bakterier.
Mobiletelefoner
Du må gerne tale i mobiltelefon på gangarealer og i pårørenderum.