​​​​​

Perioperativt afsnit/Opvågningen

Perioperativt afsnit/Opvågningen​ modtager patienter i alle aldre til postoperativ behandling fra alle hospitalets specialer (mave-/tarmkirurgi, ortopædkirurgi, gynækologi og obstetrik, børn og øre/næse/hals).

​Om afsnittene

I vore to Opvågningsafsnit i forbindelse med øre-/næse-/halsoperationer og andre operationer tager personalet sig af observation og behandling efter din operation​.​​ 
Vi observerer vejrtrækning, kredsløb, væskestatus og vandladning, og vi overvåger dig med udstyr, der måler blodtryk, puls, hjerterytme og, om der er ilt nok i blodet.
Vi beder dig også regelmæssigt om fx at sige dit navn og din fødselsdato og om at bevæge dine arme og ben for at kontrollere din bevidsthed og fysik.​
Vi spørger hyppigt ind til smerter, kvalme og andre gener for at kunne tilbyde dig den bedste behandling.

På Opvågningsafsnittet i forbindelse med vores store operationsgang modtager vi også kritisk syge patienter til stabilisering forud for operation. Den akutte smertebehandling og smerteservice varetages - for visse patientforløb - herfra, og derudover foretager vi anlæggelse af nerveblokader og smertekatetre m. m. 

​​Besøg

Som nærmeste pårørende er du velkommen til at besøge patienten i Opvågningsafsnittene i kortere tid - ​efter aftale med personalet. Af hensyn til de andre patienter er det dog bedst med max. 1 til 2 besøgende.
Pårørende kan blive bedt om at vente udenfor af hensyn til de andre patienter.​ 
​Børn har altid mulighed for at have deres forældre hos sig i Opvågningsafsnittene.​

Mobiltelefoner​

Du må gerne medbringe din mobil, hav den blot sat på lydløs. Vi beder dig udvise diskretion af hensyn til de andre patienter, der ligger omkring din pårørende.

 

Redaktør